Carević: Kod Dinama se vidi zamor materijala

30.10.2022.

21:41

Autor: M.Š./HRT

Mario Carević

Mario Carević

Foto: HTV / HRT

U emisiji Stadion analizirano je 15. kolo HNL-a. Niz uzbudljivih dvoboja i jedna utakmica koja nije odigrana. Poseban je bio naglasak na pobjedi Osijeka nad Dinamom. 

- Vidi se da je došlo do zamora materijala, iako moramo reći da je sedam novih lica započelo utakmicu u odnosu na Milan, ali vidi se kolektivni zamor i zasićenost jer Dinamo nema energiju s početka prvenstva i to je primjetno, istaknuo je u emisiji Stadion komentator Mario Carević.

Ističe da je Osijek izašao izuzetno hrabro s visokim pritiskom.

- Stvarno jedan, dobar, odličan Osijek. 

- Dinamo je imao šanse, ali i Beljo je imao šansu. Kada se podvuče crta, Osijek je zasluženo pobijedio, ističe. 

Komentirao je i situaciju oko trenera Dinama Ante Čačića.

- Pobijedili su Chelsea i nakon dvije, tri loše utakmice stavili su ga na križ. Nije mu lako. Nije tragedija izgubiti od Milana. Ne bih se složio s kritikama, Milan je miljama iznad Dinama i bilo kojeg drugog hrvatskog kluba. Mislim da Čačić nije zaslužio generalno kritike koje mu se u medijima događaju, ističe. 

Komentar sudačkih pogrešaka

- Apsolutno prekršaj za kazneni udarac. Obrambeni igrač nema namjeru igranja loptom. Neposredno prije kontakta okreće se i gleda prema svom golu te pritom gura napadača. VAR je tu graničan, ali dosta je jasan prekršaj i mislim da se trebao javiti, komentirao je sudački esperkt Mario Strahonja u emisiji Stadion, govoreći o utakmici Lokomotiva - Hajduk. 

Osvrnuo se i na utakmicu Osijeka i Dinama, koja je odigrana po gustoj magli, posebno u drugom dijelu, pa se s tribina i putem televizijskih kamera nije moglo vidjeti što se događa na terenu. 

Istaknuo je da se susret ne odgađa ako se s centra može vidjeti i jedan i drugi gol, a što doista i jest u pravilima nogometne igre, 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!