20:20 / 01.04.2019.

Autor: A.M./HRT

Stadion: Izostanak Bočkaja "smijenio" je Zekića; Rijeka sve bolja

-

-

Foto: - / -

Prošlo kolo domaćeg prvenstva donijelo je promjenu na klupi Osijeka, gdje je Zorana Zekića zamijenio Dino Skender. Marko Lozo je u emisiji Stadion prokomentirao njegov odlazak.
Prošlo kolo domaćeg prvenstva donijelo je promjenu na klupi Osijeka, gdje je Zorana Zekića zamijenio Dino Skender. Marko Lozo je u emisiji Stadion prokomentirao njegov odlazak.

Inače, Zekić je svojedobno preuzeo klub pred ispadanjem, a preporod je počeo upravo njegovim dolaskom prije tri i pol godine. Njegova momčad izbacila je PSV i dugo je bila sjajna, ali došla je kriza i - odlazak.

Zanimljivo, Gorica je bila povod za odlazak Matjaža Keka s klupe Rijeke, a sada je "smijenila" i Zekića. Zekić i Kek bili su ikone HNL-a
- Zoran i Kek su zadnjih godina bili ikone HNL-a. Dobar je karakter i trener i sigurno će se znati vratiti uspjesima, kakve je ostvarivao i u Osijeku, smatra Marko Lozo.
On bit problema vidi u dovođenju nedovoljno dobrih prinova: - Po meni je tu ključ problema. Zekić i sportski direktor imali su, koliko znam, otvorene ruke za dovođenje igrača. Po meni nisu to kvalitetno napravili tako da u drugom dijelu sezone ponove rezultate iz prvog dijela. Izostanak Bočkaja doveo je do nerješivih problema
Lozo je istaknuo još jedan problem koji je na kraju doveo do smjene na klupi slavonskog prvoligaša: -  Zekić se zaljubio u Bočkaja, njegovim izostankom došlo je do ogromnih problema u organizaciji igre.
O samoj utakmici s Goricom Lozo kaže: - Zekić je imao ideju nešto promijeniti protiv Gorice i odlučio se na promjenu sustava, što i nije bilo loše, ali loša je bila podjela uloga unutar tog sustava.
Gorica je hrvatski Atletico Madrid
Prokomentirao je i veoma solidnu momčad Gorice: - Gorica ima svoj stil igre i vidljivo je da su uigrani. Oni su hrvatski Atletico Madrid, ta momčad je kompaktna, odgovorna i zna što radi. Rijeka je zasluženo na drugom mjestu - Rijeka je zasluženo druga i napreduje iz kola u kolo. Iznimno napreduju u igri prema naprijed i u defanzivnoj tranziciji. Vidljivi su ti mehanizmi i vidi se da je Bišćan to dosta dobro posložio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!