20:41 / 22.02.2021.

Autor: A.M./HRT

Strahonja: Trebao je biti kazneni udarac za Osijek

Marijo Strahonja

Marijo Strahonja

Foto: - / -

Pobjeda Osijeka u derbiju s Rijekom bila je 2:0, no mogla je biti i izraženija. U emisiji Stadion prokomentirao ju je Tomislav Ivković, a Marijo Strahonja osvrnuo se na suđenje u derbiju.

- Osijek je bio brži i agresivniji, bliže igraču, "zadavili" su Rijeku, nisu im dali ni vremena ni prostora za razmišljanje, osim one prve šanse nisu napravili ništa. Rijeka ima puno utakmica, ali i puno igrača, broj utakmica ne može biti jedina isprika, igrači jednostavno nisu u formi kao prošle sezone, kaže Ivković, koji se osvrnuo i na dovođenje Ivana Santinija.


- Ne daj Bože da se Mierezu nešto desi, nemaju drugog klasičnog napadača. Santinija je Bjelica doveo jer je poznat po odličnom skoku i dobro će mu doći za zatvorenije utakmice, kaže.


- Sudac je kontrolirao utakmicu, lakša je bila za suđenje, iako smo izdvojili jednu situaciju, rekao je o suđenju naš sudački ekspert Marijo Strahonja.


Bila je to 82. minuta, a Osijek je, po Strahonji, oštećen za kazneni udarac, no Bjeličina momčad vodila je s 2:0 i nije to bitno utjecalo na rezultat.


- Mislim da se dogodio propust, napadač je metar ispred obrambenog igrača, koji je svjesno povukao napadača koji je bio u pravocrtnoj kretnji. Iako Mierez to zna naglasiti, mislim da se ipak dogodio propust, kaže Strahonja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!