11:40 / 30.08.2018.

Autor: A.M./Sportske novosti

Srna: Bilo mi je jako teško, pomogli su mi Zahora i Stanić

Darijo Srna (Igor Kralj/PIXSELL)

Darijo Srna (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Darijo Srna je u velikom intervjuu za Sportske novosti progovorio o tome kako se nosio s dopinškom aferom, ali i o drugim temama.
Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna je u velikom intervjuu za Sportske novosti progovorio o tome kako se nosio s dopinškom aferom, ali i o drugim temama.
Bilo mi je toliko teško da je fizički boljelo, osjetio sam kolika je duboka muka kada te snađe kazna za nešto za što nisi kriv. Bilo mi je teško zbog svega, ne samo zbog sankcija. Bilo je to bolno iskustvo, znao sam da ništa nisam napravio, odnosno da sam se ponašao onako kako sam to uvijek činio. I onda kad se saznalo da se u uobičajenim nadomjescima koje svi koriste, zbog površnog pristupa onih koji su za to bili odgovorni, našao neki trag nedozvoljenog sastojka, kao da sam bio u noćnoj mori, čekaš da ćeš se probuditi, da je sve samo ružan san, ali opet spoznaš da živiš tešku stvarnost, ne svojom krivnjom i zbog nekog sastojka koji ionako nema veze sa stimuliranjem fizičkih mogućnosti sportaša. To me ubijalo u pojam, rekao je Srna.
Srna je istaknuo kako je sve to prošao uz pomoć surpeuge Mirele, djece i prijatelja poput Darija Zahore i Marija Stanića.
Nakon moje obitelji najviše snage mi je davao vjenčani kum Dario Zahora. Bio je uz mene i onda kad je sve bilo krasno, ali još više kad sam zapao u probleme. Malo je ljudi tada bilo uz mene, shvatio sam razliku između pravih i prigodnih prijatelja. Stanić je ljudina, uz mene je bio 24 sata dnevno. Davno sam kazao da je zbog svoje čestitosti potreban hrvatskom nogometu, kaže Srna.
Srna je kritizirao ideju nacionalnog stadiona: Ne možemo na temelju jednog rezultata donositi takve odluke. Ima puno većih problema u zemlji i puno važnijih stvari od objekta koji će reprezentaciji služiti četiri ili pet puta godišnje na dva sata, to bi bio baš ulupan novac. Srna se prije nekoliko dana vratio na nogometni teren nakon gotovo godinu dana stanke, odigrao je cijeli susret za Cagliari u domaćem remiju sa Sassuolom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!