19:38 / 12.06.2020.

Autor: I.L./HZJZ/HRT

Spremate se na utakmicu? Evo što morate znati

Ilustracija (Marko Prpic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Prpic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Preporuka je da se broj gledatelja ograniči na trećinu kapaciteta stadiona.
Od 29. kola publika se vraća na utakmice HNL-a, a preporuka je da se broj gledatelja ograniči na trećinu kapaciteta stadiona.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo izdane su preporuke vezano uz evidenciju gledatelja, raspored sjedenja, dnevno mjerenje temperatura i fizičku udaljenost.  

Za  svako  natjecanje  uspostavit će se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba u gledateljstvu radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja  kontakata u slučaju  pojave  zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja u evidenciju se unose ime, prezime, telefonski broj osobe.

Na tribinama predviđenim za gledateljstvo osobe smiju sjediti na način da  su  udaljene 1,5 metar jedna od druge  odnosno preporučuje se da maksimalan  broj osoba u gledateljstvu ne prelazi 1/3 kapaciteta na tribinama. Preporučuje se da gledatelji sjede tako da nisu smještene jedna iza druge već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu.  

Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju.

Za vrijeme ulaska i izlaska iz sportskog objekta, kao i tijekom boravka odnosno prolaska  gledatelja  kroz  zatvorene  prostore sportskog  objekta  na  kojem  se  održava  natjecanje (hodnici, sanitarni čvor i sl.) preporučuje se držati razmak od 1,5 metra kao nužnu fizičku udaljenost.

Gledateljima se preporučuje nošenje maski za lice tijekom cijele utakmice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!