Sportski novinari osvojili turnir za Svjetski dan Roma

08.04.2021.

14:47

Autor: HRT

Sportski novinari

Sportski novinari

Foto: Zlatko Kelečević / -

Hrvatski sportski novinari osvojili su malonogometni turnir u povodu 50. obljetnice Svjetskog dana Roma, pobijedivši u polufinalu Rome Međimurja 11-1, a u finalu Rome iz Slavonskog Broda 3-2. Treće mjesto zauzeli su zagrebački Romi.

Reprezentaciju sportskih novinara vodio je Nikola Lipovac (Jutarnji list), a pogotke za preokret u finalu zabili su, preokretom nakon 0-2 na poluvremenu, Luka Petrinec (HRT, 9m), Hrvoje Šibenik (TV Jadran) i Petar Zobec (JL), na asistenciju Vlade Bobana (Nova TV). Fabijan Hrnčić (24sata) je zahvaljujući bravurama u finalu jednoglasno proglašen najboljim vratarom.

Turnir je organizirala udruga Svjetska organizacija Roma neumornog Totija Dedića, na terenu s umjetnom travom na stadionu NK Sesveta. Zbog epidemioloških mjera nije moglo doći mnogo navijača, no bili su tu uime pokrovitelja, Ministarstva turizma i sporta RH, Darko Vučić, a uime HNS-a Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!