10:07 / 02.03.2021.

Autor: Radio Rijeka/K.L./HRT

Sportski direktor Rijeke otkrio što se događalo s Armadom nakon poraza od Hajduka

Ivan Mance i Goran Tomić

Ivan Mance i Goran Tomić

Foto: Nel Pavletic / PIXSELL

Nakon poraza u Jadranskom derbiju od Hajduka, dogodile su se promjene u Rijeci. Simon Rožman podnio je ostavku, a novi trener kluba postao je Goran Tomić.

Sve je krenulo porazom od Hajduka, na koji su navijači Rijeke burno reagirali. Nakon utakmice došli su pred klub i tražili razgovor s igračima.

Pozadinu tog događaja rasvijetlio je Ivan Mance, sportski direktor kluba, u razgovoru u emisiji Pod stijenama Kandride.

- Svašta se reklo, svašta se pisalo. Činjenica je da utakmica protiv Hajduka, i zadnjih nekoliko nije završilo kako smo planirali. Međutim, to je nogomet, to se događa svugdje u svijetu, najvećim svjetskim velikanima poput Liverpoola, nije ni Rijeka imuna na ovakve rezultatske krize, kazao je Mance.

Potom se osvrnuo na nesuglasice s navijačima.

- Protest navijača? Gledajte, ja sam rođen u ovom gradu, poznajem Rijeku i Armadu u dušu. Armada je do 90 minute davala podršku kakvu može samo ona dati, u 93. su rekli i iskazali svoje stajalište da se ne slažu s trenutnim stanjem, kazao je Mance te nastavio:

- Poslije utakmice, od svih ovim pisanja i gluposti što su bile objavljivane, dogodilo se to da smo kapetan kluba Franko Andrijašević i ja razgovarali s nekih pet do deset članova Armade. Razgovarali smo iz poštovanja prema navijačkoj grupi koja je uvijek uz nas i klub. Razgovor je bio kulturan i riječki, na jednoj razini na ponos svima. Dao je novi poticaj klubu da u najbližoj budućnosti krene ponovo dobre rezultate, dodao je.

Posebno je naglasio jednu stvar...

- Nije bilo divljavštva, galame i urlanja ili bilo čega što neki mediji žele prikazati. Normalan razgovor kulturnih ljudi i drago mi je da smo Rijeka, a oni nisu drugi navijači koji se drugačije ponašaju, zaključio je Mance. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!