20:51 / 21.12.2020.

Autor: A.M./Hina

Splitski nadbiskup i predsjednik Hajduka razgovarali o tom klubu

 Luksa Jakobusic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Luksa Jakobusic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u ponedjeljak u posjet novoga predsjednika HNK Hajduk Lukšu Jakobušića te su razgovarali o važnosti tog kluba za Split
Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u ponedjeljak u posjet novoga predsjednika HNK Hajduk  Lukšu Jakobušića te su razgovarali o važnosti tog kluba za Split i sve navijače, izvijestili su u ponedjeljak navečer iz Nadbiskupije.
Na sastanku se razgovaralo o povijesnim uspjesima HNK Hajduk, o važnosti koju taj klub ima za ljude grada Splita i šire za sve njegove navijače, o atmosferi i raspoloženju koje on sa sobom nosi i pronosi, A kako se navodi u priopćenju, dotaknuti su i "loši Hajdukovi rezultati koji zamagljuju sav onaj dobar rad koji u pozadini tih rezultata ostaje nevidljiv".
Jakobušić je  izrazio je nadu da će zajedništvom i dobrom radnom energijom ponovno doći i dobri rezultati na terenu te da će u srpnju Hajduk igrati u Europi i da će se europske utakmice na Poljudu igrati pred punim tribinama. Podsjetio je kako je papa Ivan Pavao II. dva puta primio HNK Hajduk u audijenciju (1995. i 2003.) te je izrazio nadu da će u skoroj budućnosti biti prigode za jedan takav susret s papom Franjom.
Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić je, prisjećajući se svojih nekadašnji odlazaka na Hajdukove utakmice, poželio da klub što prije ojača i vrati dobro raspoloženje među svoje brojne navijače koje se, kako je rekao, reflektira i u boljim odnosima u obitelji, na poslu i na ulicama grada Splita.
U razgovoru je također naglašeno kako je važno da se hrvatska nogometna reprezentacija na Poljudu osjeća doma.
Jakobušić je zahvalio nadbiskupu Barišiću na prijemu, pozvao ga je na utakmice Hajduka čim se situacija s koronom vrati u normalu te mu je uručio prigodni dar: uokvirenu fotografiju sa susreta Hajduka s papom Ivanom Pavlom II. prije 25 godina te nogometnu loptu s potpisima igrača.
Sastanku su nazočili generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović, Hajdukov klupski kroničar Jurica Gizdić, direktor strateških komunikacija Duje Biuk i službeni fotograf Hajduka Robert Matić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!