14:42 / 06.05.2019.

Autor: HRT

"Split je grad u kojem Hrvatska mora igrati"

Ilustraijca (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Ilustraijca (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"To je jedino normalno i prirodno, da Hrvatska igra u hrvatskom Splitu. Neprirodno je zapravo da mora voditi tiha diplomacija."
Hrvatski nogometni savez prošlog je tjedna inicirao sastanak s predstavnicima Hajduka, grada Splita, koji su s Marijanom Kustićem razgovarali o izgradnji povjerenja i povratku hrvatske reprezentacije na Poljud.

Konkretan korak trebala bi biti kvalifikacijska utakmica s Mađarskom 13. listopada, koja bi se trebala odigrati na Poljudu. O toj temi u Studiju 4 razgovarali su Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti i splitski novinar Zdravko Reić.

- To je jedino normalno i prirodno, da Hrvatska igra u hrvatskom Splitu. Neprirodno je zapravo da mora voditi tiha diplomacija. Hajduk se ne može ponašati da ne pripada HNS-u, ali i HNS ne smije se ponašati tako da ignorira želje Hajduka, rekao je Zorko.

- Hajduk je postavio i ranije zahtjeve, no kad igra reprezentacija tu nema mjesta uvjetima i ultimatumima. Puno toga je došlo na naplatu, kad nije postojala prava komunikacija HNS-a i Hajduka. Neodrživa je situacija da je posljednja utakmica u Splitu bila 2015. godine protiv Italije pred praznim tribinama. Godinama su nagomilani loši odnosi HNS-a i Hajduka, ali hvala Bogu sada imamo Dalića čija je iskrena želja da Hrvatska odigra utakmicu u Splita, govorio je Zorko.

Zdravko Reić smatra da povratak reprezentacije u Split mora biti bezuvjetan.

- Nema priče, Savez ima greške prema Hajduku, Hajduk prema Savezu, ali to se ne smije rješavati na grbači reprezentacije.

- Osim Dalića, Marijan Kustić, koji je navijač Hajduka, čini velike napore da reprezentacija dođe u Split. Ne može Hajduk sam postavljati uvjete. Jednostavno, Split je grad u kojem Hrvatska mora igrati, rekao je, između ostalog, Reić.

Pogledajte cijeli razgovor!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!