22:16 / 05.02.2020.

Autor: A.M./Hina

SP futsal: Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama protiv Češke

Vedran Matošević (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)

Vedran Matošević (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska futsal reprezentacija igrat će protiv Češke u dodatnim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo.
Hrvatska futsal reprezentacija igrat će protiv Češke u dodatnim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će se od 12. rujna do 4. listopada ove godine održati u Litvi. Hrvatska je na nedavnom kvalifikacijskom turniru u Osijeku osvojila drugo mjesto, iza Rusije, izborivši plasman u dodatne kvalifikacije, dok su Rusi osigurali izravan plasman.
U play-off rundi Hrvatska će igrati protiv Češke koja je bila druga u skupini iza Kazahstana. U drugom paru sastaju se Srbija i Finska.
Utakmice dodatnih kvalifikacija se igraju 9. i 12. travnja, a Hrvatska je domaćin u prvoj utakmici.
Na SP-u će nastupiti 24 reprezentacije, a prođe li na World Cup to će biti prvi nastup na najvećoj svjetskoj smotri za futsal vrstu nakon 20 godina.
Hrvatska je svoj jedini nastup na smotri najboljih svjetskih reprezentacija ostvarila 2000.godine, kada je generacija predvođena Mićom Martićem, Nikolom Tomičićem i Robertom Grdovićem izborila nastup u Gvatemali.
Zanimljivo, Hrvatska je na putu do SP-a 2000. godine u Gvatemali u završnoj rundi kvalifikacija pobijedila upravo Češku rezultatom 7-6.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!