Borna Sosa za HRT objasnio zašto je odlučio zaigrati za Njemačku

08.05.2021.

19:44

Autor: A.M./HRT

Borna Sosa

Borna Sosa

Foto: HTV / HRT

"Odbjegli" Borna Sosa, koji je uoči Europskog prvenstva izabrao igranje za njemačku nogometnu reprezentaciju, objasnio je u izjavi za HRT svoj odabir.

- Moj odabir je zato što u hrvatskoj reprezentaciji, a već sam tri godine u njemačkoj ligi, nisam nijednom dobio poziv za A reprezentaciju Hrvatske. Ja tu nikog ne osuđujem, nego kažem da je to njihov odabir, znači da smatraju da imaju igrače na toj poziciji umjesto mene, ja respektiram njihovu odluku, ali onda sam ja  na osnovi cijele te situacije donio svoju odluku, a to je da idem igrati za Njemačku, rekao je za HRT Borna Sosa.


- Ja iskreno rečeno nisam zadnjih osam mjeseci komunicirao s nikim ih HNS-a direktno. To je uvijek bilo na toj nekoj priči da sam ja na tom nekom širem spisku, da bih mogao, da bih mogao, da bih mogao, ali meni nikad nije došao taj poziv. Meni nije problem izvaditi njemačku putovicu, već sam je izvadio, to su oni znali, bili su informirani, oni su napravili sve što su mogli da ja dobijem tu putovnicu što je prije moguće. S njima sam u kontaktu zadnja četiri mjeseca, oni su me stvarno možda svaki dan zvali, svaki dan kontaktirali da bi to što prije napravili, kaže Sosa.


- HNS je zadnja dva mjeseca imao informaciju da imam i da ću dobiti njemačko državljanstvo, no nitko me nije nazvao u vezi toga. Gledam to kroz poslovni svijet, jer Hrvatska je zemlja u kojoj sam se rodio i koju volim najviše na svijetu, to se nikad neće promijeniti, zaključio je Sosa. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!