Smanjena kazna Ivanu Bebeku

15.12.2021.

22:48

Autor: HRT

Sudac Ivan Bebek

Sudac Ivan Bebek

Foto: Dubravka Petrić / PIXSELL

Prema pisanju Sportskih novosti, hrvatskom nogometnom sucu Ivanu Bebeku nakon žalbe smanjena je kazna zabrane obavljanja dužnosti sa četiri na dva mjeseca.

Zbog počinjenog prekršaja povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika Bebek je prvotno kažnjen sa četiri mjeseca, no sada mu je kazna prepolovljena.

Kazna je stupila na snagu 7. listopada pa bi Bebek trebao moći suditi u nastavku HNL-a nakon stanke. Komisija za žalbe je uzela u obzir ispriku i ranije nekažnjavanje.

Podsjetimo kako se Bebek, nakon dvoboja 10. kola Prve HNL-a između Hajduka i Lokomotive kojeg je sudio na Poljudu, u privatnom razgovoru negativno osvrnuo na Hajdukove navijače i splitskog novinara Blaža Duplančića.

Potom je audio snimka izašla u javnost, a ujedno je nakon svega nogometni sudac održao konferenciju za novinare gdje se ispričao splitskom novinaru, službenim osobama HNK Hajduk, simpatizerima kluba te vodstvu HNS-a, ali i istaknuo kako ne može prihvatiti da je uvrijedio navijače Hajduka, klub i igrače tog kluba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!