10:18 / 07.09.2021.

Autor: A.M./HRT

Slovenija je Vatrenima uvijek bila opasnija kad gostuje

Kovačić u dvoboju sa Slovenijom u Ljubljani

Kovačić u dvoboju sa Slovenijom u Ljubljani

Foto: Igor Šoban / PIXSELL

Hrvatska se večeras 11. put sučeljava sa Slovenijom, u dosadašnjih 10 dvoboja upisala je tek jedan poraz, no taj je došao baš u zadnjem susretu, u ožujku u Ljubljani, na početku kvalifikacijskog ciklusa.

Kekova Slovenija ostvarila je tako prvu, povijesnu pobjedu protiv Vatrenih, no jedan drugi podatak možda i više upozorava na težinu večerašnjeg zadatka. Naime, osim pobjede 1995. godine Hrvatska je u sljedeća tri domaćinstva sa Slovenijom - tri puta remizirala, posljednji put u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2003. godine.


Razlog tome je taj što uvijek čvrstim i discipliniranim Slovencima više odgovara biti u ulozi gosta kod favorizirane Hrvatske, gdje u čvrstom bloku može pokušati frustrirati Vatrene i čekati na pad koncentracije. Bilo bi idealno rano im zabiti gol i odmah im, bar donekle. poremetiti planove. 


Izbornik Zlatko Dalić najavio je već da će u prvih 11 večeras startati Marko Livaja, a očekuje se i da bi Uremović i Barišić mogli na bokovima zamijeniti umorne Juranovića i Sosu.  Možda je upravo igrač Hajduka Livaja taj koji će na "svom" terenu na Poljudu načeti goste?

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!