14:49 / 09.05.2020.

Autor: A.M./HRT

Slijedi detaljna procjena Maksimira: O tome ovisi budućnost Dinama

Oznaka za istočnu tribinu maksimirskog stadiona

Oznaka za istočnu tribinu maksimirskog stadiona

Foto: - / -

Stadion na Maksimiru oštećen je u potresu 22. ožujka, a ovih dana bi detaljan pregled mogao donijeti definitivne odgovore
Stadion na Maksimiru oštećen je u potresu 22. ožujka, a ovih dana bi detaljan pregled mogao donijeti definitivne odgovore što će se morati uraditi. Posebno je jako, kako se čini, oštećena istočna tribina. - Stadion je naše krucijalno i strateško pitanje o kojem ovisi budućnost kluba. Mi smo 22. ožujka, odmah nakon potresa, izašli na teren i napravili neke osnovne vizualne preglede te zatražili promptnu reakciju gradskih službi jer vlasnik stadiona Maksimir je Grad Zagreb, rekao je član uprave GNK Dinama Krešimir Antolić.
- Preliminaran pregled stručnjaka napravljen je 9. travnja i njime je dovedena u pitanje struktura istočne tribine, što zapravo i nije neko iznenađenje. Naime, i prijašnjih godina stadion Maksimir nije bio ocijenjen najvišim ocjenama, kaže Antolić. - Trenutno imamo čvrsto obećanje nadležnih gradskih ureda da u idućim danima slijedi detaljan stručni pregled nakon kojeg ćemo znati kakva je situacija. GNK Dinamo inzistira na stručnom elaboratu iz kojeg ćemo vidjeti što je uporabljivo na stadionu Maksimir. Tribina Istok svakako je najurgentnija i tek nakon takvog dokumenta možemo donijeti neke konkretne zaključke i odgovorne odluke. Budite sigurni kako klub neće dozvoliti korištenje tribine bez stručnog nalaza koji će to omogućiti, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!