16:43 / 24.03.2020.

Autor: I.L./HNS

Slijede smanjenja plaća, HNS poziva na socijalni dijalog

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Iz HNS-a ističu kako su spremni sudjelovati kao moderatori u svim aktivnostima vezanim za ovu problematiku.
Hrvatski nogometni savez izdao je priopćenje u kojem je istaknuto kako kontinuirano prate pitanje problematike vezane uz epidemiju koronavirusa, a u skladu s odlukama Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske.

- Upravo su u izradi opcije (termini) nastavka nogometnih natjecanja te je po toj temi upućen dopis Središnjem državnom uredu za šport, stoji u priopćenju.

Osim nastavka natjecanja, Savez je svjestan problematike u profesionalnim klubovima te je već uputio dopis prema ministru financija Zdravku Mariću i državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za šport Tomislavu Družaku.

- HNS također prati situaciju i problematiku u profesionalnim klubovima te je u komunikaciji s istima, kao i s predstavnicima sindikata (FIFPro), Uefom i Fifom. S obzirom na nepredviđenu i tešku situaciju, izazvanu pandemijom koronavirusa, u kojoj su se našli profesionalni klubovi, kao i bitnim smanjenjem njihovih prihoda, a kojem je krivac viša sila, apeliramo na predstavnike igrača s jedne i klubove s druge strane da pokrenu socijalni dijalog te da pronađu prihvatljivo i održivo rješenje o načinu smanjivanja klupskih troškova, a koje neće značajno ugroziti ugovornu stabilnost i egzistenciju igrača.

Iz HNS-a ističu kako su spremni sudjelovati kao moderatori u svim aktivnostima vezanim za ovu problematiku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!