16:36 / 09.12.2021.

Autor: A.M./HRT

Skočio padobranom iznad Keopsove piramide sa zastavom Hajduka

Mandić iznad Keopsove piramide

Mandić iznad Keopsove piramide

Foto: Dalamtinski portal / .

Navijač Hajduka Ivan Mandić, inače i član splitskog padobranskog kluba Graviton-demo, sudjelovao je na međunarodnom skupu organiziranom u svrhu promocije zrakoplovstva, padobranstva i turizma u Egiptu. Imao je tom prilikom čast postati prvi Hrvat koji je iz transportnog zrakoplova Hercules C130 skočio s 4500 metara visine točno iznad Keopsove piramide u Gizi, piše Dalmatinski portal.

Svoj skok zasladio je time što je razvio Hajdukovu zastavu u znak proslave Hajdukove pobjede nad Dinamom.


- Izuzetno sam sretan i ponosan da je plodom urodio napor da odradim ovaj skok. Zahvala ide veleposlanstvu Egipta te Ministarstvu kulture i očuvanja baštine koji su naposljetku ipak dali zeleno svjetlo za zastavu i to baš Hajduka. Moram spomenuti i zahvaliti predsjedniku Gravitona Jeri Duplančiću koji je za ovaj skok modificirao moj padobran te nastavniku Marku Popadiću koji je davao savjete za skok. Same piramide su također predstavljale opasnost jer se među njima stvaraju zračni tuneli koji su me pošteno udarali, ali za našeg dragog Hajduka ništa nije bilo teško, rekao je Mandić, koji je izveo preko 450 skokova u karijeri, a u Egiptu je zbog lošeg vremena odradio dva od planirana četiri skoka.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!