08:55 / 19.12.2019.

Autor: I.L.K./HRT/Hina

Sjednica Skupštine HNS-a bez iznenađenja

Foto: Ivan Dorian Molnar/HRT

Foto: Ivan Dorian Molnar/HRT

Foto: - / HRT

Skupština je prošla mirno, brzo i bez ikakve drame.
- Iza nas je prekrasna godina za hrvatski nogomet, koji se potvrđuje kao jedna od najvećih vrijednosti Hrvatske, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker na Skupštini održanoj u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu.

Šuker najavio pripremnu utakmicu protiv Francuske

Iako se u medijima danima najavljivalo kako bi predsjednik HNS-a mogao biti na 'udaru', Skupština je prošla mirno, brzo i bez ikakve drame. Sve je bilo gotovo za svega 60-tak minuta.

- Dres Vatrenih je najbolji poklon koji možete pokloniti nekom strancu, a naši su nogometaši najveći ambasadori ove zemlje. Drugi žele učiti od nas. Reprezentacija nas je ponovo razveselila plasmanom na Europsko prvenstvo 2020. godine. Izbornik Zlatko Dalić je podmladio momčad, ali zadržao tako prepoznatljivo zajedništvo. S velikim optimizmom gledamo i prema EURO-u, a HNS će kao i uvijek reprezentaciji osigurati maksimalne uvjete, rekao je Šuker u uvodnom govoru.

Predsjednik HNS-a je naglasio kako će hrvatska vrsta iduće godine nastupiti na 11 velikom natjecanju od proglašenja neovisnosti i kako je to potvrda da uspjeh nije slučajan.

- Budite sigurni, s ponosom ću interese hrvatskog nogometa sljedeće godine predstavljati i u Izvršnom odboru Uefe, poručio je Šuker.

Članovima Skupštine obratio se i počasni predsjednik HNS-a Branko Mikša koji se osvrnuo na posljednje špekulacije o mogućim promjenama na vrhu HNS-a.

- Ako je to okruženje u kojem ostvarujete tako velike rezultate, onda predlažem da s tim nastavite. Međutim, učinimo napor da se zajedništvo pojača, naglasio je Mikša, koji je vodio HNS od 1997. do 1998. godine, a pod njegovim vodstvom Vatreni su osvojili svjetsku broncu u Francuskoj.

Uz prisutnost 55 od 61 skupštinara i usvajanje zapisnika, prikazan je film o uspjesima reprezentacije, kao i film o HNS-ovim projektima i aktivnostima u godini na izmaku, te su prihvaćeni program rada saveza i financijski plan za 2020. godinu.

Financijski je plan predstavila i po skupinama prihoda i rashoda obrazložila Ružica Bajrić, voditeljica Odjela za računovodstveno-financijske poslove naglasivši kako su planirani prihodi u 2020. godini 254 milijuna kuna, a rashodi 242 milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!