Sin bivšeg kapetana Vatrenih potpisao za Dinamo

22.02.2023.

13:10

Autor: HRT/GNK Dinamo

Moreno Živković

Moreno Živković

Foto: GNK Dinamo / PIXSELL

Daroviti stoper Moreno Živković u svibnju će navršiti 19 godina, a već je punih 14 u Dinamu. Ovoga je tjedna potpisao višegodišnji ugovor s maksimirskim klubom, objavili su na svojim službenim stranicama ovu vijest Modri. 

- Jedan je Živković u plavom dresu blistao još u drevno doba Građanskog, drugi je ordinirao 1990-ih u počecima Prve HNL, a u povijesnom „timelineu“ purgerskoga kluba svoje je mjesto pronašao i treći prezimenjak koji bi uskoro mogao postati čvrsta armatura maksimirske obrane.


Izazove seniorskoga nogometa već je imao priliku nakratko osjetiti u Drugoj HNL zaigravši za Dinamo II kad ga je u prosincu 2020. godine, dakle još kao 16-godišnjaka, u sastav ubacio trener Ivan Prelec.


- Štoviše, dojmljiv je podatak da je u kompletnom aktualnom Dinamovu sustavu Živković drugi igrač s najduljim stažem, i to odmah iza kapetana udarnog sastava plavih i povijesnog rekordera po osvojenim trofejima, Arijana Ademija. Pritom računamo svih 250 registriranih igrača i u školi i u prvoj momčadi, hvale se Modri. 

- Ako treneri kažu da imam odlike vođe i ako su to u meni vidjeli, jako mi je drago i nadam se da je tako. Bio sam kapetan u gotovo svim uzrastima, i u zagićima, limačima, pionirima, kadetima... Jedino sam „preskočio“ juniore. Teško mi je govoriti o svojim karakteristikama, više volim da o tome sude drugi. Vjerujem u sebe, dobre su mi strane čitanje igre, postavljanje... I u svakom trenutku pružam podršku suigračima, poručuje Živković. 


Za savjet mladi Dinamovac može uvijek pitati svog oca, bivšeg reprezentativca Borisa Živkovića koji je Vatrene u 18 navrata predvodio kao kapetan. 


– Otac mi je puno pomagao po pitanju igre, pružao mi savjete. Nakon utakmice mi ukaže neke detalje koje je uočio u igri pa mi sugerira što bih i kako trebao eventualno popraviti. Uostalom, i ja mu sam kažem kad vidim da sam negdje griješio pa gledamo kako to ispraviti, dodao je Živković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!