Šimić: Stavljali smo nogometno Hrvatsku na mapu Europe i svijeta

30.05.2022.

20:04

Autor: Sport/K.L./HRT

Dario Šimić

Dario Šimić

Foto: HTV / HRT

Hrvatski nogometni savez večeras će u suradnji s FIFA-inom platformom za internetski prijenos FIFA+ u Kaptolu organizirati svjetsku premijeru dokumentarnog filma "CROATIA: Defining a nation".

Riječ je o vrhunskom dokumentarcu o stvaranja hrvatske države, odnosno ulozi nogometa i naše reprezentacije u stvaranju nacionalnog identiteta.

Na premijeri je bio i naš Mihovil Horvat koji je razgovarao s bivšim hrvatskim reprezentativcem Darijom Šimićem.

- 24 godine su prošle od Francuske, to je dosta vremena. Međutim, toliko je jaka bila ta Francuska '98, tako da ju je nemoguće zaboraviti. Dobro je da se osvježi pamćenje na taj događaj i da to mlade generacije vide. Bila je to tada mlada država, nismo bili svjesni što radimo, igrali smo sa srcem i nošenim našim navijačima. Što više vrijeme prolazi, to smo više ponosni na to što smo napravili, rekao je Šimić.

Čast je igrati za najbolju hrvatsku nogometnu vrstu.

- Pogotovo onda kada se stvarala država i kada je država bila mlada, pogotovo je tada trebalo igrati tako. Mi smo probijali led, nogometno smo stavljali Hrvatsku na mapu Europe i svijeta. Dali smo obol da čim više ljudi sazna za našu mladu državu, i mislim da smo u tome i uspjeli, zaključio je Šimić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!