22:55 / 11.01.2018.

Autor: HRT

Sigali napušta Dinamo: Pola mog srca ostaje u Hrvatskoj

Leonardo Sigali (Marko Prpić/PIXSELL)

Leonardo Sigali (Marko Prpić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nakon gotovo četiri godine u Dinamu, Leonardo Sigali napušta Maksimir i vraća se u rodnu Argentinu.
Nakon gotovo četiri godine provedene u dresu Dinama, Leonardo Sigali napušta Maksimir i vraća se u rodnu Argentinu gdje će u Racingu nastaviti karijeru. 

Nakon tri i pol godine odlazim iz kluba. Svi su bili jako dobri prema meni od prvog dana. Stekao sam tu puno prijatelja, svi su mi pomagali i danas sam podjednako tužan i sretan. Svi znate da mi je cura Hrvatica, sigurno ću se vraćati u Hrvatsku. Pola srca mi ostaje u Hrvatskoj, rekao je Sigali za službenu stranicu Dinama.

Bilo mi je jako dobro u Dinamu. Radio sam svaki dan i davao sve od sebe. Vraćam se sretan u Argentinu jer mislim da sam imao ovdje četiri lijepe godine karijere. Došao sam tada u veliki klub Dinamo i jedna od mojih želja se svakako ispunila - igrao sam dva puta u Ligi prvaka. Osvojio sam s klubom četiri trofeja, bio kapetan.. Hvala trenerima i ekipi, navijačima, svima s kojima sam se susreo u Dinamu, dodao je Sigali kojemu je sreću poželio trener Modrih Mario Cvitanović.

Sigali je veliki profesionalac i čovjek kakvog se samo može poželjeti u ekipi. To je nogomet, put nam se razilazi. Želim mu puno sreće, uspjeha i zdravlja. Za njega se može reći kao za Cezara: 'Dođoh, vidjeh, pobijedih'. Došao je u Hrvatsku, vidio zemlju, naučio hrvatski jezik, definitivno i možda najviše pobijedio u tome što je ovdje pronašao ženu svog života. A na profesionalnom planu ne trebamo niti pričati koliko je dao za klub. Bez ijednog milimetra susprezanja dao je sve od sebe, bio pravi i kvalitetan nogometaš svih tih godina. Hvala mu na tome i želim mu svu sreću u Argentini, rekao je Cvitanović prije odlaska Sigalija iz Rovinja gdje se Modri pripremaju za nastavak sezone.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!