Šibeniku licencija za 1. HNL, Interu ne

20.05.2020.

13:23

Autor: I.L./HNS/HRT

default error photo
Deset klubova dobilo licencije za nastup u 1. HNL-u sljedeće sezone.
Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je kako je u prvom stupnju licenciju za nastup u 1. HNL-u za sljedeću sezonu izdao za deset klubova, dok ih je osam dobilo i licenciju za nastup u europskim kupovima.

Svih pet skupina kriterija, sportski, infrastrukturni, administracijski i stručnog osoblja, pravni te financijski, za nastup u sljedećoj sezoni ispunili su Dinamo, Gorica, Hajduk, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Slaven, Šibenik i Varaždin, a uvjete za nastup u Europi od navedenih klubova nemaju samo Šibenik i Varaždin.

Sljedeći klubovi dobili su licencije za 2. HNL: Belišće, BSK, Cibalia, Croatia, Dinamo -  II. momčad, Dubrava Tim Kabel, Hajduk -  II. momčad, Istra, Junak, Kustošija, Lučko, Međimurje, Orijent, Osijek - II. momčad, Sesvete, Šibenik i Varaždin.

Rok za dostavu molbe te propisane dokumentacije bio je 31. siječnja, dok je rok za dostavu financijske dokumentacije bio 1. travnja. To je i datum do kojeg su klubovi tražitelji licencije, među ostalim, trebali dokazati da su podmirili financijske obveze koje su dospjele do 31. prosinca 2019. prema drugim nogometnim klubovima te prema zaposlenicima i državi (porezi i doprinosi za zaposlenike).

Na odluke Komisije za licenciranje rok za žalbu je osam dana od njezina primitka, odnosno do 28. svibnja. Tijekom žalbenog postupka mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza.

Odluke o žalbama donosi tijelo Drugog stupnja, odnosno Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 15. lipnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!