16:13 / 06.05.2020.

Autor: A.M./Hina

Šibenik prvak 2. HNL-a, Hajduku juniorski naslov

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Šibenik je prvak 2. HNL-a, a Hajduk juniorski prvak Hrvatske, odlučio je Izvršni odbor HNS-a.
Šibenik je prvak 2. HNL-a, a Hajduk juniorski prvak Hrvatske, odlučio je danas Izvršni odbor HNS-a. Natjecanje u Drugom HNL-u neće se nastaviti i trenutačna tablica proglašava se time konačnom. To znači da je prvo mjesto osvojio Šibenik koji ima 41 bod, druga je Croatia Zmijavci s 33, a treći je Orijent 1919 također s 33 boda, ali slabijom gol-razlikom. Iz Drugog HNL-a nitko neće ispasti, a termini kvalifikacijskih utakmica za popunu Druge HNL bit će određeni naknadno. Za ulazak u Prvu i Drugu HNL, odnosno za odigravanje kvalifikacija za plasman u Prvu ili Drugu HNL, potrebno je imati odgovarajuću licencu za natjecateljsku godinu 2020./2021, a konačna odluka o sustavu natjecanja za natjecateljsku godinu 2020./2021. donijet će se nakon postupka licenciranja, završetka natjecanja i dobivenog mišljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, odnosno suglasnosti Središnjeg državnog ureda za šport. Također, neće se nastaviti natjecanje Treće HNL i trenutačne ljestvice pojedine skupine proglašavaju se konačnima. Iz pojedine skupine Treće HNL nitko neće ispasti, a termini kvalifikacijskih utakmica za popunu Treće HNL biti će određeni naknadno.
Sva natjecanja mladeži (muški, žene, mali nogomet) neće se nastaviti i trenutne tablice proglašavaju se konačnima. Sudionici pojedinih liga iz natjecateljske godine 2019./2020. ostat će jednaki i u sljedećoj natjecateljskoj godini. U slučaju odustajanja pojedinog kluba odluke o popuni liga donijet će Izvršni odbor HNS na prijedlog nadležnih komisija. Jedini način kako se odluka o natjecanjima mladeži može iščitati je da će juniori Hajduka biti prvaci, jer imaju dva boda više od sjajne mlade momčadi Dinama, no koja ima utakmicu manje. Iz Hajduka nisu bili zadovoljni najavom takvog raspleta, ali čini se da nema druge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!