10:14 / 14.03.2019.

Autor: A.M./HRT

Rora i Balog u DJH: Možda je zagrebačka utakmica bila ključna

Balog i Rora uz DJH (Screenshot: HRT)

Balog i Rora uz DJH (Screenshot: HRT)

Foto: - / HRT

Dinamo večeras u Lisabonu igra utakmicu godine, uzvratni susret osmine finala Europske lige protiv Benfice. Krasnodar Rora i Stjepan Balog najavili su veliki sudar.
Dinamo večeras u Lisabonu igra utakmicu godine, uzvratni susret osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Stjepan Balog i lijevo krilo Dinama iz legendarne 1967. godine Krasnodar Rora gostovali su u emisiji Dobro jutro Hrvatska.

Dinamo je 70-ih godina pobijedio Benficu 2:0. Rora se prisjetio toga.

- Bila je to prigoda da se Štef Lamza oprosti od nogometa. Atmosfera je bila veličanstvena, na stadionu 50.000 ljudi, Benfica u najboljem mogućem sastavu, tada top-momčad Europe, bili su tu Simoes, Coluna, Pereira, Eusebio, Augusto, pet igrača reprezentacije. Mi smo igrali u škakljivom sastavu, bilo je ozlijeđenih, ali odigrali smo sjajnu utakmicu, a Štef se oprostio prelijepim golom s 20 metara.    

- Nemam ništa protiv da bude 2:0 kao i tada. Što se više bliži utakmica sve više postajemo optimisti. Nema razloga da sumnjamo u Dinamo. Gledali smo utakmicu Benfice s Belenensesom, tu ima puno, puno rupa. Nadam se da će golman i stoperi kreirati dvije-tri prigode Dinamu, a na napadačima je da to iskoriste, nadovezao se Balog.

Novinar HRT-a od izostanaka ističe defanzivnu veznu poziciju, gdje nema ni Ademija ni Šunjića, no smatra da Moro može dobro odigrati na toj poziciji.

- Dinamova momčad je fino složena, ima jasan stil igre, svi kotačići su dobro uigrani. Pobijedili su Benficu, što daje veliki zamah, i sad im ne treba mnogo da bi je eliminirali, dodao je Krasnodar Rora.

I igrači starije i mlađe generacije slažu se da Dinamo ima glavu i rep i da ima realne šanse da se prođe Benfica, smatra Balog.

- Ako gledate cijelu utakmicu bio je samo jedan kritičan trenutak, ono na početku, ali kad imate dobrog vratara on to obrani. U prijašnjim europskim sezonama znale su se događati "crne rupe" od 30 minuta, ali sada toga zbilja nema jer je momčad dobro posložena i dobro vođena, kaže Balog.

- Priželjkujem i očekujem gol Dinama. Ako bude prvi na utakmici vrata prolaska su širom otvorena. Tada nema produženja, ili ispadate ili prolazite u 90 minuta, a Benfica tada mora zabiti tri gola da bi nas eliminirala, a ovakvog Dinama dobiti s tri gola teško bi napravila i najjača Benfica, nada se Rora.

- Trener Benfice je malo podcijenio Dinamo. Benfica je došla bez tri igrača, promijenio je pola momčadi, smatrao je to međustanicom nakon derbija s Portom, možda je zagrebačka utakmica bila ključna, zaključuje Stjepan Balog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!