15:24 / 01.09.2020.

Autor: A.M./HRT/HNS

"Ronalda i Mbappea proučit ću malo više nego napadače iz HNL-a"

Dominik Livaković (Screenshot. HNS)

Dominik Livaković (Screenshot. HNS)

Foto: - / -

Prvi golman hrvatske nogometne reprezntacije Dominik Livaković u dobroj je formi na početku nove sezone, a imat će priliku to potvrditi u predstojećim sučeljavanjima s Ronaldom i Mbappeom.
Prvi golman hrvatske nogometne reprezntacije Dominik Livaković u dobroj je formi na početku nove sezone, među najzaslužnijima je za europski prolaz Dinama, a sada mu slijedi velik izazov u nacionalnom dresu, i to novom. - Dresovi su predivni, to je već postala naša tradicija. Dresovi hrvatske reprezentacije su najljepši na svijetu. Da bih riječ rekao, prokomentirao je Livaković nove dresove. - S Dinamom sam imao dvije jako teške utakmice, bilo je jako puno posla, jedanaesteraca pogotovo, ha, ha, ha, a s reprezentacijom me sad očekuju utakmice protiv europskih i svjetskih prvaka, neće biti lako, ali idemo korak po korak, vjerujem da će sve biti dobro, kaže Dominik, pred kojim je tim veći izazov u Portu i Parizu uzme li se u obzir činjenica da ga u razmaku od samo nekoliko dana čekaju izravna sučeljavanja s velikim napadačima, poput Cristiana Ronalda i Kyliana Mbappea. -  Naravno da će doživljaj biti puno jači u odnosu na HNL. Što se tiče priprema, ionako prije svake utakmice pogledam video-snimke protivničkih igrača i napadača. U slučaju Ronalda i Mbappea njihove video-snimke pogledat ću malo duže nego što to činim kad su u pitanju napadači iz HNL-a, ali, općenito govoreći, moja priprema za te utakmice bit će vrlo slična onim uobičajenim, kaže.

Livaković je još uvijek u HNL-u, iako su mnogi hrvatski vratari potražili sreću na inozemnim terenima. - Idem li stopama Dražena Ladića? Kao prvo, jako cijenim Dražena Ladića i sve što je napravio za Dinamo i hrvatsku reprezentaciju, a kad je u pitanju moj inozemni angažman… Ako i kada se dogodi interes određenog kluba, najvažnije će biti da tamo budem prvi vratar. To će biti presudno.
Livaković je prošloga ljeta odbio Montpellier, pa uoči predstojeće utakmice s Tricolorima ima dodatni motiv dokazati da je vrijedan ponuda najvećih francuskih klubova.

- Istina, postojala je dobra ponuda iz Montpelliera, ali smatram da sam napravio dobar potez što sam ostao u Dinamu. Igrali smo Ligu prvaka, sezona je bila jako dobra. Međutim, naravno da je svaka utakmica novo dokazivanje, u klubu i reprezentaciji, susreti protiv europskih i svjetskih prvaka veliki su motiv, zaključio je vratar Dinama i Vatrenih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!