12:32 / 08.06.2021.

Autor: M.M./HRT

Robert Palikuća novi generalni menadžer za sport HNK Rijeka

Robert Palikuća novi generalni menadžer za sport HNK Rijeka

Robert Palikuća novi generalni menadžer za sport HNK Rijeka

Foto: HRT / HNK Rijeka

Robert Palikuća novi je generalni menadžer za sport HNK Rijeka u vidu koje će obavljati i funkciju sportskog direktora prve ekipe.

Palikuća će na poziciji naslijediti Ivana Mancea, a u Rijeku stiže s velikim iskustvom kojega je stekao u Njemačkoj radivši u Fortuni Düsseldorf i Nürnbergu.

- Rijeka je za mene na skauting turnejama uvijek bila fantastična destinacija. Stadion je prelijep, atmosfera je uvijek bila dobra, a nogomet uvijek bio dobar. Ima utakmica gdje se emocionalno ne vežeš, samo suho gledaš, ali kad sam bio u Rijeci svaka utakmica bila je jako emotivna, rekao je istaknuvši da mu nije dugo trebalo da se odluči jer, kako je rekao, domovina ga je uvijek vukla natrag.

- Ideja Uprave kluba je da s nekim mojim idejama i iskustvima iz Njemačke nastavimo uspješan put Rijeke i s moji imputom dodamo neke nove stvari. Generalni menadžer znači da ne govorimo samo o uspjehu prvog tima, već o cijelom klubu - akademija, profesionalni pogon, skauting, ali i sve ostale stvari koje su važne da klub napreduje, istaknuo je Palikuća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!