13:16 / 25.11.2021.

Autor: K.L./HRT

Rijeka kažnjena s 50 tisuća kuna i utakmicom bez gledatelja

Rijeka - Hajduk

Rijeka - Hajduk

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama s utakmica 16. kola Prve lige.

Naravno, najviše se očekivala odluka o Jadranskom derbiju i nemilim scenama koje su se dogodile na Rujevici. Rijeka je kažnjena s 50 tisuća kuna i jednom utakmicom bez gledatelja, a Hajduk s 20 tisuća kuna. Priopćenje i objašnjenje odluka prenosimo u cijelosti:

- HNK Rijeka kažnjen je s 50.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog propusta u organizaciji utakmice (čl. 67. DP HNS-a) Rijeka - Hajduk u kontekstu ponašanja navijača obiju momčadi. U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena iz sektora Istok u teren za igru utrčao je navijač HNK-a Rijeka i odgurnuo dva igrača Hajduka. U 61. minuti zapaljena je jedna baklja i nije bačena u teren za igru. Po završetku utakmice u teren za igru iz sektora Zapad ulazi navijač HNK-a Rijeka te dolazi do međusobnog naguravanja s predstavnicima Hajduka, stoji u obrazloženju odluke.

- HNK Hajduk kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i izgreda (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Rijeka - Hajduk. Ponašanje navijačke skupine Torcida: 10 minuta prije početka utakmice bacili su jednu baklju u sektor Istok i jednu baklju u teren za igru. U poluvremenu utakmice navijačka skupina Torcida je u sektoru Jug kidala i bacala stolice, nakon čega je intervenirala interventna policija. U 60. minuti bakljada Torcide - 6 baklji i 3 bljeskalice, od kojih je jedna baklja bačena unutar sektora na policiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!