10:30 / 08.03.2020.

Autor: A.M./HRT

Rijeka i Hajduk na Rujevici u borbi za Ligu prvaka

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Jedna od najvažnijih utakmica u borbi za drugo mjesto igra se danas na Rujevici, gdje Rijeka u 26. kolu HNL-a dočekuje Hajduk. Bit će to 156. Jadranski derbi.
Nakon što je Dinamo svladao Hajduk na Poljudu borba za drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka posve se zakomplicirala, Hajduk ima 45, Rijeka 44, Lokomotiva 43, a Osijek 42 boda.

Jedna od najvažnijih utakmica koja će odrediti rasplet te bitke igrat će se na Rujevici, između Rijeke i Hajduka. Bit će to 156. Jadranski derbi.

Hajduk je u zadnje četiri utakmice ostvario dva poraza, remi i tek jednu pobjedu, a Riječani su neznatno bolji s dvije pobjede, porazom i remijem.

- Iza nas je pakleni ritam utakmica. Dinamo i mi odigrali smo najviše utakmica u ovom proteklom, ali u ovoj utakmici motiv je najveći moguć i to neće biti problem. Hajduk igra direktan nogomet, brzi su u tranzicijama, jaki su u prekidima. Agresivni su u igri, ali mi razmišljamo o sebi, najavio je trener Rijeke Simon Rožman.

- Igrači su svjesni da ljudima ova utakmica znači jako puno. Vjerujte da ćemo ostaviti srce na terenu.  Ovo je odlična prilika da mladi igrači osjete kako je igrati u različitim uvjetima, i utakmicama različite važnosti. U klubu jako puno radimo i na psihološkoj pripremi utakmice, posebice kada su mladi igrači u pitanju, dodao je.
"