11:21 / 24.12.2020.

Autor: Studio 4/IMS/M.Š./HRT

"Renesansa" u Hrvatskom dragovoljcu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ako je itko napravio pravi sportski, ali i financijski podvig ove godine, onda je to svakako NK Hrvatski Dragovoljac s novim vodstvom.
Ako je itko napravio pravi sportski, ali i financijski podvig ove godine, onda je to svakako NK Hrvatski dragovoljac s novim vodstvom.

Naime, nekoliko dana prije početka natjecanja još su trajali ratovi u upravi, gomilali su se dugovi, a klubu je prijetilo gašenje.

Potom preokret na čelu s novim predsjednikom kluba Marinkom Perićem.

Dragovoljac je sanirao dugove, ali postao i prvak jesenskog dijela natjecanja u drugoj HNL ligi.

U Studiju 4 gostovali su predsjednik Hrvatskog Dragovoljca Marinko Perić te novi trener Jerko Leko.

- Imam dosta igračkog iskustva, promijenio sam i 20 trenera u karijeri. Zanima me taj posao, nemam bojazni. Mislim da je ovo pravi trenutak. Dragovoljac je s predsjednikom Perićem sređena sredina, mislim da da ćemo napraviti odličan posao, govori Leko.

Postavlja se logično pitanje zašto se mijenjao trener, a Hrvatski Dragovoljac je jesenski prvak u Drugoj HNL.

- Očekujem novi iskorak. Pala je odluka na Jerku Leku. Analiza govori da smo mogli imati više bodova, vjerujem u Jerka Leku. On je čovjek koji je napravio veliku karijeru, u Lokomotivi je napravio iskorak. Izbacio je preko 20 mladih nogometaša koji igraju prvu, drugu i treću ligu, govori predsjednik Hrvatskog Dragovoljca Marinko Perić.

Dodaje da je klub bio dužan 11,8 milijuna kuna, a da je porezni dug na kraju ove 2020. - 0.

- Nismo se zadužili. Kada sam ušao u klub, blagajna je bila prazna. Prihvatio sam se ovog posla, ulagao svoj novac, ne tražim da ga vratim. Želim da Hrvatski Dragovoljac bude u prvoj ligi.

Postojeći kadar napravio je rezultat, ali sigurno će biti nekih promjena, dovest ćemo par igrača, istaknuo je Jerko Leko dodajući da surađuju s Lokomotivom.

- Prelazni rok počinje 15. siječnja, ima vremena za slaganje ekipe, poručuje Leko.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!