Reić o stanju u Hajduku: Sve je ovo bolno, rekao bih i jadno

07.03.2023.

14:36

Autor: HRT/Studio 4

Zdravko Reić

Zdravko Reić

Foto: HRT / HTV

Postoji li realno i objektivno obrazloženje i odgovor što se dogodilo s Hajdukom ovo proljeće. Nastavljen je negativan rezultatski niz s Lokomotivom na Poljudu, a ozbiljna odgovornost se prebacuje ne samo na igrače već i na trenera Ivana Leku

Predsjednik Jakobušić između dvije prvenstvene utakmice Bijelih koji su primili 8 golova imao je pomalo bizaran istup u javnosti koji se teško može objasniti. Na ovu temu pozvali smo Zdravka Reića koji nas čeka u splitskom studiju.


- Sve je ovo bolno, rekao bih i jadno. Sve što se očekivalo s puno optimizma i uvjerenja, sve se izjalovilo. Naravno da su na udaru igrači i trener jer su oni akteri na terenu. Ja bih se odmah digao protiv takvih prozivki. Igrači su onakvi kakvi su dovedeni. Trener je izvanredan, renomiran, kako su govorili svi, kapitalac. Za razliku od prethodnih trenera koji su padali tko zna kako i tko zna odakle u ovom mandatu. 


Kritika predsjedniku Hajduka Lukši Jakobušiću


- Trener Ivan Leko je jedina karika na koju trebaju igrati da se postave pravi temelji i da se klub stabilizira. Što se tiče vodstva, ja sam očekivao puno više od Jakobušića kada je došao, donio je veliku energiju i povlačio prave poteze, ali neka njegova ponašanja... Ponašao se kao sultan koji ima za sve objašnjenje i sve zna, mislim da je tu pogriješio. Prvo je pogriješio što nije već makao onog sportskog direktora Nikoličiusa, kaže Reić te dodaje da su problem loše procjene.

- Nema odgovora što se dogodilo s Hajdukom, oni igraju bunker zadnjih pet, šesto godina. Javljaju se neki razgovori s unaprijed režiranim pitanjima i Nikoličius isto tako. Imaju izvanredan PR, a imaju i izvanredne rezultate što se tiče raznih događanja u klubu, ali što se tiče dovođenja igrača, to je evidentno da su bile loše procjene i loša dovođenja. 


Mladi igrači dolaze slučajno, nema sustava


- U Hajduku su lansirani mladi igrači, ali to je slučajno, nije to zato što se sustavno radi kao u Lokomotivi, ovo što je Čabraja radio s 5,6 igrača. Naši igrači slučajno dobiju mogućnost na temelju ozljeda. Nama predsjednik kluba mijenja trenera i njega nitko ne proziva, ide zamjerka i gradonačelniku koji se treba uključiti, pa ako si promijenio toliko trenera, zar nije vrijeme da i ti odeš. Ima ta nada, ta šansa koja je granula u Osijeku, imamo mjesec dana da se stabilizira momčad i da se pobjedi Slaven i pretpostavljam odigra finale s Dinamom na Rujevici. 


Kritika udruzi Naš Hajduk 


- Pa to je jasno, udruga Naš Hajduk kontrolira Torcidu, Torcida kontrolira Naš Hajduk, oni su uvezani. Tu i tamo kada se jave neki zvižduci, onda Hajduk pusti kao protiv Lokomotive, koji je zaista bio propast strašna, svi su očekivali da će to Hajduk pobijediti Lokomotivu nakon Osijeka. Bilo je onda zvižduka pa su na razglas pustili gromoglasno 'Ja te volim Hajduče'. Oni imaju fantastične odnose i štite Hajduka, ali štite zapravo sebe i nedozvoljavanju oni da njihov projekt dođe u pitanje. Ja se slažem s time, ali ako toliko volite Hajduka, zašto ne radite to volonterski. Bez trofeja nema dokaza da se dobro radi. Čekat će se kraj sezone i kraj mandata Jakobušića, sada je tišina, možda će doći neke pobjede i finale Kupa i mislit će se kako će se u novom mandatu nešto više uraditi, ne može se bez pravih pojačanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!