14:40 / 22.03.2018.

Autor: A.M./Ivana Čabraja

Pulski srednjoškolci svjetski doprvaci, zaustavio ih tek Brazil u finalu

-

-

Foto: - / -

Odlično ostvarenje hrvatskih mladih sportaša,koji se iz Izraela vraćaju sa srebrnom medaljom sa srednjoškolskog SP-a u futsalu.
Odlično ostvarenje hrvatskih mladih sportaša,koji se iz Izraela vraćaju sa srebrnom medaljom sa srednjoškolskog SP-a u futsalu. SP se održavao u Izraelu, a za životno ostvarenje zaslužni su mladi sportaši iz Pule, ekipa kojoj je na putu do najsjajnijeg odličja stao samo Brazil, višestruki svjetski školski prvaci u obje kategorije. Učenici iz škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule donijeli su Hrvatskoj najbolji rezultat ikad ostvaren na svjetskim natjecanjima, a hrvatskom školskom sportu veliku promociju i priznanje za višegodišnje djelovanje. Hrvatski školski futsal itekako se ima s čim pohvaliti. U ovom je trenutku Brazil toliko nadmoćan i kad je riječ o ženskom i muškom futsalu, no Hrvatska je odmah tu, druga nacija na svijetu u školskom futsalu što još jednom potvrđuje kako smo zemlja koja odgaja vrhunske i talentirane nogometaše.
Visoko drugo mjesto i srebra medalja veliki je rezultat, a moramo čestitati Brazilu koji je obranio titulu svjetskog prvaka i koji u ovom trenutku dominira srednjoškolskim svjetskim futsalom. Naši su momci u početku bili tužni, no sad, kad su se dojmovi malo slegli, shvatili su da su napravili čudo, veliki posao i uspjeh  te se svi skupa, sretni i zadovoljni, vraćamo u Hrvatsku, izjavio je Marin Horvat, šef hrvatske srednjoškolske futsal delegacije koja je u Izrael otputovala s 34 člana.
Natjecanjem i rezultatom zadovoljan je i mladi Mario Dujmović, kapetan pulske momčadi: Organizacija cijelog natjecanja je bila odlična, a najvažnije od svega da smo kao ekipa stigli složni i neopterećeni rezultatom te pokušali dati sve od sebe na terenu. Nitko od nas nije očekivao takav uspjeh, a svakako je presudila naša dobra obrana, izvrstan golman i navijanje s tribina. Moram pohvaliti djevojke iz Koprivnice koje su također pokazale svu ljepotu školskog sporta, a također im želim i zahvaliti na podršci i glasnom navijanju koje nam je davalo dodatni vjetar u leđa.
Svi su se složili da je naš golman Eldin Muhić jedan od najboljih igrača turnira, a upravo je njegova odlična obrana pogurala naše mladiće do samog finala. Ponijela me atmosfera cijelog natjecanja, druženje i zajedništvo svih ekipa. Želio sam da naša ekipa postigne najbolji rezultat i drago mi je da sam svojim obranama u tome pomogao. Također, sretan sam što sam sudjelovao na prvenstvu, a osobito što mi se ostvario san da uđemo u finale. Sve je to veliko iskustvo za mene. Osam godina sam trenirao judo i imam broncu na Europskom prvenstvu i zato se jako veselim ovom svjetskom srebru,  izjavio je Eldin Muhić.
Hrvatski mladi sportaši izborili su se za odlazak u Izrael pobjedama na Završnici državnog prvenstva u futsalu prošle godine, a bile su to djevojke iz Srednje škole Koprivnica ,koje su na kraju ovog prvenstva zauzele osmo mjesto te srebrni mladići iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule.
Svjetsko školsko futsal prvenstvo u Izraelu odvijalo se pod pokroviteljstvom Međunarodne školske sportske federacije, a natjecalo se ukupno 15 muških te devet ženskih ekipa - iz Belgije, Brazila, Cipra, Kine, Hrvatske, Francuske, Gruzije, Turske, Francuske, Mađarske, Slovačke, Turske, Italije i domaćina Izraela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!