Puljak: Obnova Poljuda košta između 30 i 40 milijuna eura

01.06.2023.

22:33

Autor: I.L./HRT/Hina

Poljud

Poljud

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak najavio je u četvrtak mogućnost obnove stadiona Poljud za što bi trebalo između 30 i 40 milijuna eura, a financirali bi ju Grad Split i država.

- Mislimo da je moguće obnoviti Poljud, a da pritom Hajduk neprekidno igra njemu. Procijenjeni troškovi iznose između 30 i 40 milijuna eura, a financirali bi Grad i država, rekao je Puljak na skupštini Hajduka.

Po njegovim riječima, obnova bi trebala uslijediti u drugom kvartalu 2024 godine.

Hajduk je preoblikovan u športsko dioničarsko društvo 2008. godine u kojem je Grad Split s oko 56 posto udjela u dionicama postao većinski vlasnik tog kluba. Većinski udio Grada u vlasništvu Hajduka povećao se na 65,92 posto u ožujku 2021. kad je Vlada premjera Plenkovića na prijedlog tadašnjeg splitskog gradonačelnik Andre Krstulovića odlučila prenijeti 9,82 posto dionica Hajduka iz svojeg portfelja na portfelj Grada Splita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!