17:14 / 15.02.2021.

Autor: Prskalo objavio popis reprezentativki

Prskalo objavio popis reprezentativki

Ženska nogometna reprezentacija

Ženska nogometna reprezentacija

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije Mate Prskalo, objavio je popis igračica za odgođenu utakmicu posljednjeg kola kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo protiv Rumunjske u Puli 23. veljače.

Na izbornikovom popisu našle su se: Matea Bošnjak, Iva Bukač, Ana Dujmović, Antonia Dulčić, Tea Pedić, Karla Šabašov, Stephanie Bukovec, Katarina Pranješ, Fatjesa Gegollaj, Ivana Kirilenko (sve Split), Martina Taritaš, Nika Petarić (Dinamo), Ana Jelenčić (Hellas Verona), Ivana Rudelić (Bayern), Doris Bačić (Juventus), Iva Landeka (Montpellier), Ivana Slipčević (Ingolstadt), Leonarda Balog (St. Pölten), Helena Spajić, Mihaela Horvat (Horn).

Utakmica je trebala biti odigrana 1. prosinca, ali rumunjske reprezentativke nisu krenule na put zbog dvaju pozitivnih testova na virus SARS-CoV-2.

Europska nogometna federacija (UEFA) uvažila je pismenu potvrdu rumunjskih državnih vlasti, prema kojoj ženska reprezentacija nije smjela putovati na utakmicu u Hrvatsku. Iako su obje reprezentacije odavno izgubile izglede za plasman na Europsko prvenstvo, odlučile su ipak odigrati utakmicu koja ima važnost u poretku koeficijenata.

Hrvatska se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu skupine H sa sedam bodova, dok je Rumunjska treća s dva boda više. Prva dva mjesta na ljestvici drže Belgija sa 21 bodom, te Švicarska s dva boda manje.

Na EURO, koji će se održati iduće godine u Engleskoj, plasirat će se devet pobjednika skupina i tri najbolje rangirane drugoplasirane ekipe. Preostalih šest drugoplasiranih reprezentacija borit će se za još tri vize, dok Engleskinje imaju osiguran nastup kao domaćini turnira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!