Protiv Slovačke u Rijeci, od 2021. bez kvalifikacija za Prvu ligu

11.07.2019.

13:47

Autor: I.L.K./HNS

default error photo
U Zagrebu je održana 15. sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza pod ravnanjem predsjednika Saveza Davora Šukera.
Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) je u Zagrebu održao sjednicu na kojoj je odlučeno da će Rijeka 16. studenog (20.45 sati) biti domaćin posljednje kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2020. kada će Hrvatska ugostiti Slovačku.

Tri dana poslije, 19. studenog, hrvatska reprezentacija će odigrati posljednju utakmicu u 2019. godini, kad će u prijateljskom dvoboju ugostiti Gruziju na pulskom stadionu Aldo Drosina.

Od ostalih usvojenih odluka vezanih za natjecanja u Prvoj i Drugoj HNL, valja istaknuti da će od sezone 2020./21. biti ukinute kvalifikacije za Prvu ligu, jer će posljednjeplasirana momčad elitnog razreda preseliti u niži stupanj, a prvak Druge lige postat će član društva 10 klubova koji će se boriti za naslov prvaka Hrvatske.

Vezano za sljedeću sezonu natjecanja u Prvoj i Drugoj HNL, IO HNS-a donio je odluku da će klubovi u zapisnik moći unijeti 12 zamjenskih igrača, umjesto dosadašnjih sedam, uz uvjet da su među njima najmanje četiri igrača koji su u razdoblju od 12. do 19. godine života najmanje četiri sezone bili registrirani za klub koji je član HNS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!