20:41 / 12.07.2020.

Autor: HRT

Prosvjed BBB-a, Torcida na zapadu Maksimira

Bakljada BBB-a na sjevernoj tribini Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Bakljada BBB-a na sjevernoj tribini Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Navijačka skupina Hajduka Torcida smještena je na derbiju protiv Dinama na Maksimiru u posebno osiguranom sektoru 10 na tribini zapad dolje. Skupilo ih se tristotinjak.
Navijačka skupina Hajduka Torcida smjestila se na derbiju protiv Dinama na Maksimiru u posebno osiguranom sektoru 10 na tribini zapad dolje.

Dva sektora pored njih su prazna, kao i dva sektora na tribini iznad tog sektora.

Na jugu, gdje se obično nalaze gostujući navijači, nije došlo do vidljivih oštećenja uzrokovanih potresom, no postoji potreba za dodatnim statičkim izračunima te s obzirom na navedeno tribina privremeno ne može biti korištena za gledateljstvo.

Zbog epidemioloških mjera kapacitet stadiona Maksimir bio je 5970 gledatelja (zapad dolje – 1656 od kojih je 300 namijenjenih navijačima HNK Hajduk, zapad gore – 967, sjever dolje 1633, sjever gore 1488), no na tribinama je bilo manje navijača, negdje oko 5000. Bad Blue Boysi su šutjeli na sjeveru protestiravši tako zbog odluke da na klupu Dinama do kraja sezone sjedne Zoran Mamić. Bojkot su prekinuli krajem poluvremena gromoglasnim navijanjem, a kasnije su ubacili i nekoliko baklji na teren. Na poluvremenu su otišli sa sjeverne tribine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!