14:09 / 30.09.2020.

Autor: K.L./HRT

Promjene u Varaždinu: Mumlek sportski, Jertec tehnički direktor

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Za sportsku politiku i odnose s igračima bit će zadužene bivše klupske legende.
U hrvatskom nogometnom prvoligašu Varaždinu predstavljena su nova imena u stručnom stožeru kluba. Za sportsku politiku i odnose s igračima bit će zadužene bivše klupske legende Miljenko Mumlek i Dario Jertec.

Miljenko Mumlek, dosadašnji trener juniora varaždinskog prvoligaša koji se također natječu u Prvoj ligi preuzet će funkciju sportskog direktora kluba.

- Funkcija koja mi je povjerena donosi zahvalnost kluba na mom dosadašnjem radu, ali funkciju isto tako smatram većem odgovornošću, da uz dogovor s ljudima koje vode klub i uz želje trenera osmislimo politiku kluba i to dignemo na višu razinu. Iz godine u godinu dižemo se za stepenicu više. Moja je zadaća da budem filter između menadžera, igrača i želja igrača u dovođenju u klub i želja igrača pri odlaženju iz kluba, da budem filter između želja trenera i želja kluba te da odlučujem o politici koju ćemo provoditi. Nadam se da ću malo griješiti i biti uspješan u svom poslu te da će svi u klubu biti zadovoljni mojim radom, rekao je Mumlek.

Dario Jertec se u Varaždinu oprostio od profesionalne karijere, a sada je prihvatio ponudu uprave NK Varaždin za obavljanjem funkcije tehničkog direktora kluba i team managera kluba.

-  Zahvalio bih upravi kluba na ukazanom povjerenju. Od samih početaka NK Varaždina bio sam u klubu, dosta sam upoznat s cjelokupnom situacijom, nadam se da ću uspjeti pomoći da klub postane još bolji, da momčad još bolje funkcionira, da budem treneru na usluzi koliko će biti potrebno i da sve dignemo na još viši nivo. Kao zadaću smatram da je u klupskom interesu da što prije postanemo stabilan prvoligaš, da izbjegnemo priče oko borbe za ostanak i da se već ove sezone profiltriramo kao prvoligaš koji može samo bolje i više, zaključio je Jertec. Na predstavljanju je objavljeno kako su ugovore s klubom do 2023. produljili kapetan Marko Stolnik, napadač Jorge Obregon, krilni napadač Vinko Petković, vratar Oliver Zelenika i veznjak Ivan Posavec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!