13:40 / 04.06.2019.

Autor: M.M./Hina

Produžena suradnja s Nenadom Gračanom

Nenad Gračan (Goran Stanzl/PIXSELL)

Nenad Gračan (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Gračan je preuzeo U-21 reprezentaciju u listopadu 2013. godine naslijedivši Niku Kovača koji je tada preselio na klupu A reprezentacije.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), Davor Šuker postigao je dogovor s izbornikom mlade hrvatske reprezentacije Nenadom Gračanom o nastavku suradnje.

Gračan je preuzeo U-21 reprezentaciju u listopadu 2013. godine naslijedivši Niku Kovača koji je tada preselio na klupu A reprezentacije.

Vodio je reprezentaciju u tri kvalifikacijska ciklusa za plasman na EURO U-21 i nakon prva dva neuspješna pokušaja, 'mladi vatreni' će ovoga lipnja nastupiti na EP-u u Italiji i San Marinu.

Mlada reprezentacija je u ponedjeljak imala okupljanje u Velikoj Gorici nakon čega je otputovala u Medulin na pripreme.

- Kad smo se već plasirali, želimo napraviti dobar rezultat. Ova generacija to može, a vodilja nam je seniorska reprezentacija - uz zajedništvo, kompaktnost i disciplinu možemo do cilja. Naravno da će biti teško u skupini, ali treba biti optimist, igrači jedva čekaju natjecanje i bit će dovoljno motivirani i disciplinirani, kazao je nedavno izbornik Gračan.

Hrvatska U-21 u Medulinu će se pripremati do 16. lipnja te će 12. lipnja odigrati i pripremnu prijateljsku utakmicu protiv Danske. Nakon priprema, Nenad Gračan i njegovih 23 odabranika uputit će se u Italiju i San Marino, gdje će u skupini igrati protiv Rumunjske (18. lipnja), Francuske (21. lipnja) i Engleske (24. lipnja).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!