17:18 / 21.05.2020.

Autor: I.L./HNS

Prijelazni rok do 18. listopada, kreću i malonogometaši

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Izvršni odbor HNS-a donio je odluke vezano uz natjecanja pod njihovim okriljem.
Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluke vezano uz natjecanja pod okriljem HNS-a. One predstavljaju dopunu propozicija natjecanja u HT Prvoj ligi te Hrvatskom nogometnom kupu, a vezano za okolnosti uzrokovane epidemijom COVID-19.

Odluke uključuju odredbu da se sve utakmice igraju bez prisustva gledatelja, uz što manji broj nazočnih osoba na stadionu.

Također, izdane su upute sucima i ekipama za izlazak i ponašanje na terenu za igru do kraja natjecateljske godine 2019./20.

Izvršni odbor je odlučio kako će, iznimno od odredbe članka 31. stavka 2. Pravilnika o statusu igrača i registracijama, ljetni prijelazni rok u 2020. godini trajati od 27. srpnja do 18. listopada. - Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./20., prijelazni rok počinje prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, objavljeno je na stranicama HNS-a.

IO je odlučio kako će se natjecanje 1. HNLŽ u natjecateljskoj godini 2019./20. nastaviti 14. lipnja 2020.

Također, natjecanje 1. HMNL u natjecateljskoj godini 2019./20. nastavit će se 12. ili 19. lipnja 2020., uz promijenjene Propozicije natjecanja u dijelu doigravanja, ako se dobije odobrenje Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!