Priča o Japancu koji se preko interneta zaljubio u Hajduk i naučio hrvatski

08.08.2021.

22:36

Autor: Emisija Nippon/HRT

Akihisa Wada

Akihisa Wada

Foto: HTV / HRT

- Snimili smo priču o najvećem navijaču Dinama u Japanu, a nikako se ne bih mogla vratiti u Hrvatsku da ne snimimo i priču o najvećem navijaču Hajduka, najavila je HRT-ova novinarka Martina Validžić razgovor s novim simpatičnim sugovornikom.

Akihisa Wada navijač je Hajduka iz Japana, živi u Yokohami, ali Hajduk je njegov jedini klub, a Split mu je najbolji grad na svijetu.

Od Splita ga dijeli 9500 kilometara zračne linije. Slučajno je na internetu prije 11 godina vidio proslavu stotinu godina Hajduka i to je bila ljubav na prvi pogled.

Akihisa Wada

Akihisa Wada

Foto: HTV / HRT

- Volim nogomet, a navijam samo za Hajduk, govori Akihisa koji je pokazao zavidno znanje splitskih navijačkih pjesama. Zbog ljubavi prema Hajduku počeo je i učiti hrvatski jezik, a profesor mu je Zagreba.

- Kad sam prvi put bio u Splitu nisam razumio dalmatinski dijalekt. Ljudi su brzo pričali: "Di si brale", "Alo, ekipa", "Šta ima". Bilo je teško, ali sada je dobro, rekao je Japanac.

U Hrvatskoj je bio 20 puta i to samo zbog Hajduka. Odlazio je na domaće utakmice, ali i gostovanja s Torcida.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!