Priča o Ćorlukinoj kapici: "Ma stavi ju. Bit ćeš glavni, Čarli, bit će štos"

08.04.2019.

18:37

Autor: K.L./HRT/Radio Rijeka

default error photo
Dr. Boris Nemec, najdugovječniji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, ovih se dana oprostio od svojih reprezentativnih obaveza.
Dr. Boris Nemec, najdugovječniji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, ovih se dana oprostio od svojih reprezentativnih obaveza.

Kao liječnik reprezentacije sudjelovao je na svim dosadašnjim europskim i svjetskim prvenstvima na kojima je nastupala hrvatska reprezentacija. U programu Radio Rijeke prisjetio se brojnih anegdota koje je doživio, a ispričao je i priču o vaterpolskoj kapici koju je Vedran Ćorluka nosio na Europskom prvenstvu 2016. godine.

- Ćorluka je zadobio ozljedu, posjekotinu na nezgodnom mjestu na glavi i nikako ne možeš zaustaviti krvarenje. Na čelu, npr. staviš flaster, staviš zavoj i učvrstiš. Međutim, to je bilo više na tjemenu. Tako da bi se zavoj koji smo stavili pomaknuo kad bi udario loptu glavom i naguravao se s igračima te je opet krvario. Oglavak je jako pun krvnih žila i jako krvari. Na poluvremenu smo mu to sašili, no, opet je udario loptu i krenulo je krvarenje. Zatim je trebalo mirovati, ali on nije mogao kao stožerni igrač. Mi smo zatim razmišljali, da mu neka kapa treba, onda se Nderim Redžaj sjetio - "A da mi nabavimo vaterpolo kapicu". Ja kažem izvrsna ideja i zovem Matešu, dal' može neku kapicu poslati, ona je došla za nekoliko dana, pričao je dr. Nemec.

- Ali kad smo Ćorluki to dali, on nas je istjerao - "Svi će mi se smijati". Onda je kolega Bahtijarević rekao - "Ma bit ćeš glavni, Čarli, bit će štos".  Zavezao je on kapicu i sve se počeli smijati. No, stavio ju je na utakmici i postala je hit.

Cijeli razgovor možete poslušati OVDJE!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!