18:54 / 16.12.2020.

Autor: Željko Kapelari/Radio Zadar/HRT

Preminuo legendarni zadarski trener Miodrag Miško Paunović

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Danas je, u 70. godini života, preminuo Miodrag Miško Paunović, legendarni zadarski nogometaš, trener i sportski djelatnik.
Danas je, u 70. godini života, preminuo Miodrag Miško Paunović, legendarni zadarski nogometaš, trener i sportski djelatnik. Vijest je to koja se brzinom munje proširila među Zadranima, ostavivši u šoku i tuzi sve one koje su poznavali ovog velikog čovjeka.

Rođen je 22. kolovoza 1951. u Zadru. Oni koji su ga imali prilike gledati i igrati s njim, kažu da je bio nevjerojatan igrač. Osim u svom Zadru, gdje je igrao od 1968. do 1973., dubok trag ostavio je i u OFK Beogradu te igrajući još za Napredak i Majdanpek. U Zadar se vratio 1984. i godinu kasnije završio nogometnu karijeru.
U Nogometnom klubu Zadar, dakako, Miško nije bio samo igrač. Bio je i trener svih kategorija kluba, od najmlađih do seniora, a u teškim vremenima i mnogo više od toga. U globalu, bio je jedan od najvećih ljudi u povijesti zadarskog nogometa.

Odgojio je i trenirao generacije vrhunskih nogometaša. Najpoznatiji među njima je, naravno, Luka Modrić, ali kroz njegove su ruke prošli i Danijel Subašić i svi ostali zadarski reprezentativci, kao i pokojni Hrvoje Ćustić. Dugi niz godina bio je direktor i voditelj škole nogometa NK Arbanasi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!