12:06 / 11.04.2020.

Autor: HRT

Preminuo bivši nogometaš Dinama Čedo Jovićević

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bivši nogometaš Dinama Čedomir Jovićević preminuo je nakon duge i teške bolesti u 68. godini života.
Bivši nogometaš Dinama Čedomir Jovićević preminuo je nakon duge i teške bolesti u 68. godini života.  

- Čedu pamtimo kao standardnoga desnog braniča u sedamdesetima, u Dinamu je igrao cijelo desetljeće, upisao čak 390 nastupa, kasnije trenirao mlađe uzraste, a svoju ljubav prema plavoj boji prenio je i na cijelu obitelj. “Dinastija” Jovićević maksimirskom se klubu proteže na tri generacije. Njegov sin Igor aktualni je trener Dinama II i nekadašnji “plavi wunderkind” koji je karijeru nastavio u madridskom Realu. Na sceni je i predstavnik najmlađeg naraštaja: Filip je trenutačno član udarne postave Dinama II, objavio je GNK Dinamo.

Čedo Jovićević rođen je 14. lipnja 1952. godine na Cetinju u Crnoj Gori, prve nogometne korake načinio je u tamošnjem Lovćenu, a u Dinamo je došao 1972. na poziv tadašnjega trenera Dražana Jerkovića. S plavima je osvojio i (ne)priznati naslov prvaka 1979. godine, naslov koji je sudskom odlukom pripao Dinamu, ali je u arhivu i dalje pripisan Hajduku.

Nastupio je i u sezoni kad su plavi dohvatili naslov prvaka 1982. Osvojio je i pokal pobjednika Kupa 1980. kao i Balkanski kup 1977.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!