10:11 / 16.04.2020.

Autor: A.M./HRT

Pregovori Bjelice i Dinama trajali tri i pol sata

Nenad Bjelica jutros na Maksimiru (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)

Nenad Bjelica jutros na Maksimiru (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Još uvijek aktualni trener Dinama Nenad Bjelica došao je danas u klupske prostorije u Maksimiru i dogovorio raskid suradnje.
Sad već bivši trener Dinama Nenad Bjelica došao je nešto prije 10 sati  zamaskiran i u pratnji odvjetnika Tomislava Kasala u klupske prostorije u Maksimiru. Nakon dugačkih i očito teških pregovora koub je objavio da je sporazumno raskinut ugovor.
Pregovori su se odužili. Neslužbeno se doznaje da je Bjelica tražio sve napismeno i vrijeme za razmisliti, da je tražio da mu se javi kad je prvi sljedeći trening na kojemu se mora pojaviti kao još uvijek aktualni trener Modrih, ali i da je želio veću otpreminu od ponuđene jer želi pomoći nedavno otpuštenim članovima stručnog stožera. Koliko je na kraju dobio zasad je nepoznato. Do sukoba s klubom došlo je nakon što su Bjelica i igrači odbili smanjenje primanja. Uslijedio je pravi rat i postalo je jasno da od zajedničke budućnosti nema ništa.

Upitan je način rastanka, jer Bjelica ima čvrst ugovor. Dinamo će mu, navodno, ponuditi određenu odštetu, no ako najuspješniji Dinamov trener u 21. stoljeću ne pristane na kompromis navodno je klub spreman i na jednostrani raskid ugovora bez odštete, gdje bi se pozivao na naputke FIFA-e i UEFA-e o izvanrednoj situaciji, no što bi gotovo sigurno završilo na sudu.

Bjelica bi po postojećem ugovoru do kraja mandata u lipnju 2021. zaradio više od dva milijuna eura, a Dinamo mu je, priča su u maksimirskim kuloarima, spreman ponuditi maksimalno 800.000 eura za prijevremeni razlaz. U međuvremenu igrači su počeli potpisivati prvotno predložene anekse o smanjenju plaća, a klub im je napravio ustupak u odnosu na prvi plan i još su primanja za ožujak dobili u punom iznosu. Novi trener Dinama trebao bi postati dosadašnji trener sjajne mlade momčadi Igor Jovičević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!