18:03 / 05.07.2020.

Autor: A.M./HRT

Predstavljeno napadačko pojačanje Hajduka iz Grčke

Dimitris Diamantakos i Mirta Šurjak (Screenshot: Hajduk Digital Live - YouTube)

Dimitris Diamantakos i Mirta Šurjak (Screenshot: Hajduk Digital Live - YouTube)

Foto: - / -

Na službenom kanalu Hajduka predstavljeno je novo napadačko pojačanje splitskog kluba, 27-godišnji Grk Dimitrios Diamantakos.
Na službenom kanalu Hajduka predstavljeno je novo napadačko pojačanje splitskog kluba, 27-godišnji Grk Dimitrios Diamantakos.

- Svjestan sam veličine kluba u koji sam došao, drago mi je da mogu biti ovdje i želim svojim igrama pomoći Hajduku da napravi velike stvari, rekao je Diamantakos.

- Poznajem Tudora s nekih ranijih utakmica na kojima smo se susreli u karijeri. Pričao sam s njim telefonski, on mi je rekao da me ovdje jako žele i evo, došao sam, dodao je Diamantakos, koji će danas gledati derbi Hajduka i Osijeka s tribina poljudskog stadiona. Diamantakos je izabrao nositi dres s brojem 14, koji mu je uručila Mirta Šurjak, a on ga je odmah stavio na sebe. Objasnio je potom svoj izbor:

- Nikad ne uzimam broj preko 20, jer sam to jednom napravio pa sam se ozlijedio, to mi je loša sreća, kaže Diamantakos. Sportski direktor Hajduka Ivan Kepčija obrazložio je dovođenje iskusnog Grka, kojemu je zadnji klub bio njemački drugoligaš St. Paulie, gdje je u 52 utakmica postigao 19 golova. - Čekali smo priliku da dovedemo baš igrača kakvog želimo, od Diamantakosa ne očekujemo samo da zabija golove, želimo da bude napadač koji sudjeluje u igri, da pokaže sve što može, sve ono što smo mi vidjeli u njemu, rekao je Kepčija. Nogometaš je to koji je u karijeri upisao i pet nastupa za A reprezentaciju Grčke. Najbolje godine karijere imao je 2013. i 2014. godine. U Ergotelisu je u sezoni 2013./2014 zabio 10 golova, pa je s posudbe vraćen u Olympiakos, za koji je tog ljeta 2014. zabio tri pogotka na Champions Cupu u Sjevernoj Americi, dva Milanu, a jedan Manchester Cityju.  Te godine ga je Claudio Ranieri pozvao u A reprezentaciju Grčke. Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!