22:33 / 17.10.2018.

Autor: A.M./Hina

Predstavljena knjiga "Vatreni u Rusiji - od nacionalne traume do miljenika svijeta"

-

-

Foto: - / -

U zagrebačkom klubu Buldog Pub u srijedu je promovirana knjiga "Vatreni u Rusiji - od nacionalne traume do viceprvaka i miljenika svijeta"
U zagrebačkom klubu Buldog Pub u srijedu je promovirana knjiga Vatreni u Rusiji - od nacionalne traume do viceprvaka i miljenika svijeta dugogodišnjeg sportskog novinara, urednika i nogometnog zaljubljenika Ivice Pezelja.

Knjigu je izdala kuća V. B. Z, a promociji su nazočili pripadnici brojnih nogometnih generacija, bivši i sadašnji 'Vatreni', treneri, nogometni dužnosnici i predstavnici HNS-a, te brojni sportski novinari, navijači.

Bez srebrnog odličja Vatrenih, ne bi bilo ove knjige. Ona, međutim, govori i o povijesti hrvatske reprezentacije, povijesti u kojoj je bilo još blistavih trenutaka, ali i traumatičnih podbačaja. Velika ostvarenja često smo doživljavali kao potvrdu teze da nam nitko nije ravan, dok su bolne poraze pratile ocjene u kojima su svi znali sve o njihovim uzrocima. Taj obrazac vidjeli smo i sad. Nema dvojbe, rusko srebro već sada ima legendaran status, a desetljeća pred nama pretvorit će ga u mit. Kao autor knjige bit ću zadovoljan ako ona bar malo pripomogne objektivnom sagledavanju svih uspona i padova naše reprezentacije, sa željom da ovih prvih u budućnosti bude znatno više, rekao je autor Ivica Pezelj.

Urednik knjige Josip Antić je naglasio kako knjiga osim prikaza utakmica i povijesti nacionale vrste donosi iscrpnu statistiku za svakog igrača, od broja pretrčanih kilometara do asistencija, udaraca, prekršaja...

Njen važan dio su i ogledi o svakom nogometašu, prisjećajući se sportskih početaka, klubova i posebno zanimljivih trenutaka u karijerama, rekao je Josip Antić, dodavši da su Vatreni u Rusiji istodobno i podsjetnik i priručnik za sve kojima su kockasti u srcima - od nogometaša, preko trenera i funkcionara do navijača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!