Predsjednik Hajduka nakon Uefine kazne: Pokažimo kako se voli klub bez vrijeđanja

13.08.2022.

08:22

Autor: I.Ž.K./HRT/HNK Hajduk

Lukša Jakobušić

Lukša Jakobušić

Foto: Milan Šabić / PIXSELL

Nakon što je UEFA zbog rasističkih skandiranja kaznila Hajduk, oglasio se predsjednik splitske momčadi Lukša Jakobušić.


Hajduk je kažnjen zbog rasističkog skandiranja tijekom prve utakmice 3. pretkola Konferencijske lige protiv Vitorije zatvaranjem dijela poljudskog stadiona, te novčano u iznosu od 23.000 eura zbog, među ostalim, blokiranih evakuacijskih prolaza. 

Na službenoj stranici Hajduka objavljena je izjava predsjednika kluba Lukše Jakobušića koju donosimo u nastavku. Čelnik splitske momčadi poziva na zajedništvo i kulturno navijanje.

- Kraj prošle sezone obilježilo je zajedništvo, vjerovanje i fokus. Sve to donijelo nam je uspjeh. Trofej. Početkom ove sezone nastavili smo s uspjesima, nema tog rekorda koji nismo oborili, to je najveća snaga, snaga Kluba i ono po čemu smo posebni. Naše utakmice su mjesto emocije za cijelu obitelj, pokažimo našoj djeci i svima onima koji posjećuju naše utakmice kako se voli Klub bez vrijeđanja.

- Razumijem nezadovoljstvo nekim odlukama, odnosno događanjima na terenu, međutim to ne znači da je način iskazivanja tog nezadovoljstva, koje smo vidjeli na zadnjoj domaćoj utakmici, prihvatljiv. Mi smo Hrvati i Europljani, ako želimo da Hajduk igra u Europi i da se europske utakmice igraju u Splitu, pokažimo svima da smo strastvena, ali i kulturna sportska sredina.

- Ne dozvolimo da naš Klub ima negativnu percepciju u Europi. Suzdržimo se od govora mržnje, rasnih i bilo kakvih drugih oblika diskriminacije i nasilja. I to ne samo na europskim utakmicama. Potrebno nam je zajedništvo, vjerovanje i fokus na ovom našem europskom putu, ali i u borbi za trofeje u domaćim natjecanjima. Koliko vama treba Hajduk, toliko i Hajduk treba vas. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!