10:15 / 13.11.2018.

Autor: I.L.K./HRT

Predsjednica odlikovala Vatrene: Pokazali ste da je Hrvatska moćna sila

Predsjednica Grabar-Kitarović s reprezentativcima (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Predsjednica Grabar-Kitarović s reprezentativcima (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je na Pantovčaku hrvatske reprezentativce i stručni stožer.
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je hrvatske nogometne reprezentativce i stručni stožer te im je uručila odlikovanja za doprinos sportu i promociji RH.
Sve vas pozdravljam i želim vam srdačnu dobrodošlicu iz dubine srca na ovoj svečanosti odlikovanja našim herojima.

Svi smo vi vaši navijači, osvojili ste srca cijelog svijeta. Hvala vam što ste ostvarili povijesni uspjeh, ali ponajviše što ste nam vratili osmijeh i jedinstvo. Hvala vam što ste cijelom svijetu poručili kako je najljepše biti Hrvat, kako nema boljeg osjećaja od toga. Hvala vam što ste igrali za sve Hrvate u domovini i van Hrvatske. Hvala vam što ste Hrvatskoj vratili identitet i učini nas sve ponosnima. Pokazali ste da je Hrvatska moćna sila i to je prepoznao cijeli svijet. Svi su bili oduševljeni vašom igrom, slavili su vaše golove kao i one koje je dala njihova reprezentacija. Svjetski mediji su pisali da ste moderno čudo, pisali su kako ste dokazali da je kolektiv važniji od individualnosti. Još se pišu stotine kolumni i osvrta na vaš uspjeh, piše se da ste donijeli drugačiju vrstu nogometa.

Iznad svega vam hvala što ste vratili vjeru u optimizam i što ste postali uzor djeci i svima nama. Vratili ste nam vjeru da su čuda moguća, a na nama političarima da osiguramo sve da i nadolazeće generacije mogu slijediti vaš  put. Hvala vam
, rekla je predsjednica, koja je Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom odlikovala izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.
Redom kneza Branimira s ogrlicom odlikovani su reprezentativci Luka Modrić, Milan Badelj, Filip Bradarić, Marcelo Brozović, Duje Ćaleta-Car, Vedran Ćorluka, Tin Jedva, Lovre Kalinić, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Dominik Livaković, Dejan Lovren, Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Josip Pivarić, Marko Pjaca, Ivan Rakitić, Ante Rebić, Danijel Subašić, Domagoj Vida i Šime Vrsaljko.
Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara i Redom hrvatskog trolista i Redom hrvatskog pletera odlikovani su članovi stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije i članovi delegacije Hrvatskog nogometnog saveza: Nika Bahtijarević, Zoran Bahtijarević, Zoran Cvrk, Tomica Đukić, Saša Janković, Nikola Jerkan, Nenad Krošnjar, Miroslav Krznarić, Marijan Kustić, Dražen Ladić, Dennis Luka Lukančić, Tihomir Maloča, Miroslav Marković, Nikša Martinac, Luka Milanović, Marjan Mrmić, Ivica Olić, Iva Olivari-Uliša, Tomislav Pacak, Koraljka Petrinović, Mario Petrović, Mladen Pilčić, Helena Puškar, Nderim  Redžaj, Marc Alexander James Rochon, Drago Sopta, Zorislav Srebrić, Goran Vincek i Ognjen Vukojević. Mi ćemo i dalje činiti sve da hrvatski narod bude ponosan i sretan onime što mi najbolje znamo, a to je nogomet. Dat ćemo sve od sebe u svakoj utakmici. Hvala vam u ime svih nas i nadam se da ćete i dalje biti naš veliki navijač, rekao je u ime svih Vatrenih predsjednici izbornik Zlatko Dalić. Na prijamu su bili i sudionici ruske avanture koji su se oprostili od nacionalne momčadi - Mario Mandžukić, Danijel Subašić i Vedran Ćorluka. Svečanosti uručivanja odlikovanja nogometašima i članovima stručnog stožera nazočili su štićenici Caritasovog i još nekoliko dječjih vrtića iz Zagreba.


Nakon primanja kod predsjednice, slijedi kraći odmor, a poslijepodne je rezervirano za medijske obaveze i trening. Vatreni će u punom sastavu trenirati od 17 sati na pomoćnom terenu Hitrec Kacian.

Večer je rezervirana za Donatorsku večer Zaklade vatreno srce od 20 sati, uz prijenos na našem prvom programu.  

Ove godine Zaklada prikuplja sredstva za nabavu kirurških instrumenata za Kliniku za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Vatreni pozivaju građane da nazovu humanitarni broj telefona 060 9004 i tako pomognu djeci diljem Hrvatske. Cijena poziva je 6,25 kuna, a broj je aktivan od danas do 3. prosinca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!