Prijenosi utakmica HNL-a vraćaju se na program HTV-a!

07.06.2022.

19:53

Autor: Sport/Komunikacije HRT

Bruno Petković i FIlip Krovinović

Bruno Petković i FIlip Krovinović

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

S veseljem najavljujemo povratak HNL-a na program HTV-a.  Nakon 11 godina stanke, izravni prijenosi Hrvatske nogometne lige vraćaju se u program javnog servisa. Rezultat je to dogovora Hrvatskog Telekoma i Hrvatske radiotelevizije.

Četverogodišnji ugovor jamči prijenose 27 utakmica po sezoni koji će biti dostupni svim građanima Republike Hrvatske. Ukupno je to 108 utakmica zahvaljujući kojima će HNL imati širi doseg gledanosti.

- Prije svega smo sretni i zadovoljni da je došlo do dogovora između Hrvatskog telekoma i Hrvatske radiotelevizije te da se HNL ponovno vraća na nacionalnu televiziju. To je dobro za hrvatske klubove i navijače. U povijesnom ugovoru koji smo potpisali, jedna od glavnih stavki je bila da se HNL vrati na nacionalnu televiziju tako da nas to posebno veseli. Siguran sam da će ljudi, koji će raditi na tom projektu na HRT-u, omogućiti našim gledateljima dobar program, rekao je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Galerija
Marijan Kustić, Foto: HRT/HTV
Marko Šapit, Foto: HTV/HRT

Iako smo cijelo vrijeme pratili domaću ligu kroz sportske i informativne emisije, ovaj ugovor donijet će dodatnu vrijednost javnoj televiziji, ali i ljubiteljima nogometa. Emisija "Stadion" također ide dalje. Ljeti, od prvoga kola prvenstva, u svojem dosadašnjem terminu ponedjeljkom navečer u 20 sati, a s početkom jesenske sheme dobiti će i novi termin – nedjeljom u 21 sat, odmah po završetku posljednje utakmice kola, čime će Sportski program HTV-a svojim gledateljima omogućiti brz i kvalitetan pregled svih zanimljivosti koje nudi domaći nogomet.

- Da, Stadion će nam od početka prvenstva pratiti domaći nogomet, a prijenosi nam stižu sredinom rujna kada kreće naša jesenska shema. Nedjelja u 15 sati bit će naš stalni termin, termin domaćeg nogometa na našem Drugom programu. Ugovorom smo dobili 27 utakmica, među njima je četiri derbi dvoboja. Osigurali smo dobre "pickove", kao nacionalna kuća moramo svima osigurati televizijski termin. Vjerujem da će na kraju priče svi biti zadovoljni, rekao je Marko Šapit iz Odjela Sporta HTV-a.

HRT

HRT

Foto: HRT / HRT

Nikad zanimljvija Hrvatska nogometna liga dobit će ovim ugvorom medijski tretman kakav zaslužuje, a svakako treba napomenuti  kako je produljen ugovor i za radijska prava, pa će tako i naši slušatelji i dalje moći uživati u prijenosu domaćih nogometnih utakmica.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!