17:24 / 08.06.2020.

Autor: HR2/HRT

Povjerenik Prve HNL o najavljenom povratku gledatelja na tribine

Ilustracija (Srecko Niketic/PIXSELL)

Ilustracija (Srecko Niketic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ljubitelji sporta uskoro će doći na svoje.
Ljubitelji sporta uskoro će doći na svoje, jer prema najavi čelnika HZJZ-a, do kraja tjedna trebalo bi biti dozvoljeno okupljanje gledatelja na otvorenim borilištima.

Kad je riječ o nogometnom prvenstvu, ta će se odluka vjerojatno primjenjivati od 29. kola, kaže povjerenik za natjecanje Josip Brezni.

Iako je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska najavio da će publika smjeti na sportska borilišta na otvorenom od 12. ili 14. lipnja, s obzirom da se 28. kolo nogometnog prvenstva odigrava od četvrtka do subote, izgledno je da bi se publika na stadione mogla vratiti tek od sljedećeg, 29. kola, koje počinje u utorak 16.lipnja.

- Još uvijek nismo dobili konačnu odluku i upute kojima se klubovi trebaju voditi u organizaciji utakmica. Nadamo se da će ona uskoro biti službena i da će biti prilagođena na način da se u HNL-u počne primjenjivati od sljedećeg tjedna kako bi svi imali iste uvjete, jer nije opcija da se pola utakmica istoga kola igra s publikom, a pola bez. Također, klubovima treba najmanje osam dana da pripreme uvjete za organizaciju utakmice, a kakvi će oni biti znat ćemo kad dobijemo konačnu odluku. Konkretne mjere, kao i dozvoljeni broj gledatelja, ovisit će isključivo o procjeni epidemiologa, rekao je povjerenik za natjecanje HT Prve lige, Josip Brezni, za Hrvatski radio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!