Potpisan najvrjedniji ugovor u povijesti HNL-a

04.05.2022.

16:49

Autor: I.L./HRT/Hina

Tomislav Svetina, Marijan Kustić

Tomislav Svetina, Marijan Kustić

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Vodeći ljudi Hrvatskog nogometnog saveza, Hrvatskog Telekoma te SuperSporta u srijedu su u Zagrebu potpisali ugovor o televizijskim i marketinškim pravima za utakmice pod okriljem Hrvatskog nogometnog saveza.

U dvorani Opera zagrebačkog hotela Westin organizirano je svečano potpisivanje ugovora kojim je Hrvatski Telekom postao vlasnik televizijskih, a SuperSport marketinških prava za utakmice u vlasništvu Hrvatskog nogometnog saveza. Ugovori traju od početka natjecateljske godine 2022./23. do kraja natjecateljske godine 2025./26, objavljeno je na službenim stranicama HNS-a.


HNS je osigurao čak 44 milijuna eura u četiri godine za domaći nogomet.


- Ne treba posebno naglašavati koliko će ova sredstva značiti za naše prvoligaše, i druge klubove u Hrvatskoj – ovo je najvažniji ugovor vezan za domaći klupski nogomet u povijesti te potvrđuje njegovu tržišnu vrijednost. Siguran sam da će ta vrijednost rasti i dalje zahvaljujući ovom ugovoru, kao i da će se ovo značajno ulaganje isplatiti i našim partnerima, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Za HNS, a posebno hrvatske klubove, ugovor koji smo danas potpisali uistinu je od povijesne važnosti. Važnu ulogu u povećanju atraktivnosti lige imao je HNS-ov projekt obnove prvoligaških travnjaka, što pokazuje da nam svima – klubovima, Savezu i lokalnim zajednicama – daljnji razvoj stadionske infrastrukture treba biti strateška odrednica, kako bi vrijednost našeg 'proizvoda' i dalje rasla, naglasio je izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!