Policija uoči utakmice u Splitu pozvala na poštivanje uputa

03.06.2022.

12:53

Autor: K.L./Hina

Hrvatski navijači na Poljudu

Hrvatski navijači na Poljudu

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Splitska policija pozvala je u petak građane da poštuju upozorenja, naputke i zapovijedi policije u prometu i na stadionu Poljud, kako bi međunarodna nogometna utakmica između Hrvatske i Francuske, koja se igra u ponedjeljak, protekla bez izgreda.

Međunarodna utakmica Lige nacija Hrvatska-Francuska odigrat će se na stadionu Poljud u ponedjeljak, 6. lipnja, u 20,45 sati, a policija je poručila  posjetiteljima da uz kupljenu ulaznicu moraju imati i identifikacijski dokument sa slikom.

Ulaz na stadion u ponedjeljak će biti otvoren od 18,30 sati, a policija je pozvala posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon obavljene provjere osoba i ulaznica mogli uči na stadion prije početka utakmice.

"Na dan utakmice očekujemo na području Grada Splita, ali i na cijelom području Splitsko-dalmatinske županije, veliki broj navijača, pripadnika različitih hrvatskih navijačkih skupina, kao i strane navijače, radi čega molimo građane da ako uoče skupine osoba koje se protupravno ponašaju ili bi se mogle protupravno ponašati, da odmah pozovu policiju na broj 192", priopćeno je iz Splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Policija će prije, za vrijeme i nakon utakmice intenzivno opservirati područje Grada Splita, obilaziti mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine, provoditi mjere i radnje iz nadležnosti policije, a sve u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti osoba, ističu iz PU

Oko stadiona i u široj zoni bez parkiranja


Na dan utakmice, u ponedjeljak, organizator će u suradnji s policijom, provoditi blokadu prometa, tako da će se od 16,30 sati uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla  od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara, autobusa javnog gradskog prijevoza i vozila s propusnicom).

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona Poljud.

Policija upozorava  vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje.

Prometni redari će zajedno s policijskim službenicima, na dan utakmice sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila, posebno u ulicama Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, VII Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje, biti premještena.

Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta, ističe policija.

Na dan odigravanja utakmice očekuju se gužve u prometu na pravcima prema stadionu, pa policija savjetuje građane koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te koriste javni prijevoz kako bi izbjegli stvaranje većih gužvi i zastoja u prometu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!